Viikko vielä! HUI! :-O Kaikki tämän vuoden tilastot täyttävät lentokoneetkin ovat pudonneet, joten 1.9. klo 1710 starttaava Finnairin MD-11 lentää turvallisesti perille Shanghaihin. *koputtaa päätään* Nyt loppuu tästä aiheesta jauhaminen, muuten käy pilkka tytön omaan nilkkaan. 

Tänään kävin viimeisellä piikillä ennen matkaa. Puolen vuoden päästä vielä yksi Twinrix ja sitten on elinikäinen suoja hepatiitteja vastaan. Olipa huvittava huomata, miten eri tavalla toimii YTHS:n rokotuspolitiikka versus työterveyden rokotuspolitiikka: Marttia istutettiin piikin jälkeen ne pakolliset 15 minuuttia ja seurattiin mahdollista allergista reaktiota. Työntekijät kantavat taloon rahaa, pitäkäämme siis heistä huolta. YTHS:n politiikka on se, että joka ikisellä kerralla kysytään aluksi: "Mistä sinä olet tämä rokotteet saanut, kun täällä koneella ei näy reseptiä? Miehen työnantajalta, aha." Sitten piikki lihakseen ja rokotekorttiin merkintä. Kortti asiakkaalle ja heippa. Vasta useamman rokotteen jälkeen eräs hieman kypsempi hoitsu muisti mainita, että istu nyt ihmeessä tuossa odotushuoneessa hetken aikaa, täällä on sitten adrenaliinia, jos tulee allerginen reaktio. Niin, meissä opiskelijoissa kun on vain se tulevaisuus, muttei pennin jeniä kiinni. Piikki persuksiin ja lycka till.

Tilasin kaksi (meille molemmille) mandariinikiinan fraasisanakirjaa. Nyt mm. tiedän, että putkimies on kiinaksi guanzigong ja popmusiikki liuxing yinyue. Kippis puolestaan on ganbei. Tiedän siis jo lähes kaiken tarpeellisen kiinaksi. Siitä puolestaan minulla ei ole harmainta aavistusta, miten nuo kolme sanaa lausutaan. Onni onnettomuudessa onkin, että olen avuttoman näköinen länkkäri, joka voi tarvittaessa lykätä kinkin nenän eteen tuon mainostamani fraasisanakirjan, sillä kaikki tekstit on kirjoitettu myös kiinalaisin merkein. Pitäisikö ottaa missio ja käyttää tätä tekniikkaa koko kaksi vuotta... Hmm...