Ihanaa. Meidän Suomessa vielä olevien viisumihakemukset on viimein saatu liikkeelle. Passit on haettu, niitä kun tarvittiin viisumin saamiseksi. Viisumin käsittelyssä menee nelisen työpäivää, eli ensi viikolla ne pitäisi viimeistään saada.

Taloasioista on myös kerrottavaa. Martti pääsee ehkä ensi viikolla muuttamaan hotellista tulevaan kotiimme! Talo on siis varattu ja siinä asuvat kiinalaiset ovat ilmeisesti alkaneet pakkailla omia romujaan kasaan. Ei tosin aavistustakaan koska meidän lentorahtimme saapuu, mutta sillä välin pitänee ostaa kriittisimpien tavaroiden tilalle jotain muuta. Muuta "kriittistä" ei edes taida olla kuin Iirin sänky, eikä sekään välttämätön ole: noin pieni pötkylä kun nukkuu missä vain. Tässä kuva meidän talosta:
7487.jpg

Vähän huono kuva, mutta lisää sitten myöhemmin. Tässä vielä kuva pihalla kasvavasta appelsiinipuusta:
7488.jpg

Niin, lähtöpäiväkin on aikaistunut, kun kerran talo saadaan jo nyt. Minä ja Iiri lennähdetään Shanghaihin todennäköisesti torstai, 1.9. Lippuja ei ole vielä varattu, odotellaan nyt ensin viisumien saamista. Keskellä viikkoa lienee koneessa tilaa. Jännittävää, huomenna kaksi viikkoa(!) lähtöön! :-O Ja lentokoneet senkun tippuilevat. Luo mukavaa jännäkakan tunnetta... ;) (Siinä päivän mustanhuumorin osio.)

Kerroin vanhassa blogissa meidän passikuvakikkailusta. Nooh... Kävipä sitten niin, että meikäläinen  (tai joku muu, en sitten tiedä kuka) onnistui hukkaamaan nuo kuvat tässä muuttohässäkässä. Pitipä sitten marssia uudelleen valokuvaamoon. Tällä kertaa neiti saatiin ihan hyvin hereille, muttei kuvaaminen silti yhtään yksinkertaisempaa ollut. Pikemminkin päinvastoin sen takia, että ensimmäisellä kerralla elettiin vielä aikaa ennen itkemistä. Nyt kun Möhkö osaa päästää suustaan muutakin kuin kertaalleen syötyä maitoa, hankaloitti neidin järjestämä auktoriteettien (eli äidin) vastainen mielenosoitus hieman operaatiota. Minun käteni sieltä kuvasta edelleen vilkkui, mutta näillä mennään. Kiinalaiset kun tykkäävät niin lapsista, ei siitä kädestä kukaan viitsi marista. Onhan Iiri heidän mielestään NIIN söpö. ;)