Tänään aamuyhdeksältä ilmaantui siis kodinhoitaja, ayi. Tämä "May" on sellainen peruskinkin näköinen nainen, ehkä noin nelissäkymmenissä, vaikka tämän ihmisrodun ikää onkin aika mahdotonta arvioida. Kovasti "May" ainakin Iiristä tykkää, kun heti oli kädet ojossa ottamassa syliin. Ihan vielä en kyllä Iiriä hänen hoiviinsa jätä, mutta ehkä vielä joskus - ainakin hetkeksi. Tämä kotihengetär tekee töitä yleensä neljä tuntia päivässä, mutta aluksi enemmän. Hän lähti tänään neljän maissa. Kiinalaisen työn taso on kyllä jotain muuta, kuin mihin itse on tottunut... Muun muassa sain selittää hänelle, että mikäli keittiön kaapit siivotaan, ne siivotaan myös ulkopuolelta. Kaapit ja kaikki muukin on siivottu vähän vaihtelevan tason puitteissa, mutta eiköhän sitä saada kinkkirouvan päähän taottua se, mitä suomalainen asiakas haluaa... ;)

Ayi ei puhu sanaakaan englantia, enkä minä sanaakaan kiinaa. Kommunikaatio on siis aika mielenkiintoista: periaatteessa kai on ihan sama mitä hänelle sanoisin, eli voisin puhua vaikka suomea. Hän selittää minulle kaiken kiinaksi ja minä vastaan englanniksi yleensä: "Sorry?" Kovasti hänellä on asiaa, muttei viesti oikein tavoita kohdetta. No, mahtuuhan sitä maailmaan ääntä.

Eräs suomalaisexpatti kertoi olleensa Hangzhoun Safari Parkissa sunnuntaina. Safari Parkissa ajellaan  ilmeisesti jonkinlaisella junalla ympäri puistoa, mistä käsin villieläimiä voi katsella. Kuulostaa mukavalta perheaktiviteetilta, MUTTA: Puistosta saa ostaa esimerkiksi eläviä kanoja. Kana mukaan junaan, leijonien kohdalla niskasta kiinni ja heitto. Tarvitseeko kertoa enempää? Verta ja suolenpätkiä, mitäpä muutakaan. Susien kohdalla joku oli nakellut jotain lihanpalasia tai muuta vastaavaa, mitä myöskin myydään Safari Parkin tuotoksi. Opettavainen puisto, ravintoketjun rakenne tulee ainakin tutuksi. Ai niin, emme ole vielä suunnitelleet matkaa Safari Parkiin. Nyt on ainakin yksi varma kohde tiedossa, mitä mahdollisille vieraille näyttää. Tervetuloa siis! :)