Kiinan opiskelu alkoi tänään mammojen iltaryhmässä. Kaksi tuntia aina keskiviikkoiltaisin kiertäen eri mammojen kotona siten, että jokaisen kotona ollaan vuoron perään. Ni hao tarkottaa siis terve. Sillä pääsee näissä ympyröissä melkoisen pitkälle - testattu juttu. Olin ensimmäiseltä kerralta poissa, sillä mammakurssi alkoi jo viime viikon keskiviikkona, kun olin vielä Suomessa. Melkoisen pihalla olin varsinkin koko alkuajan, MUTTA röyhistelin rintaani, kun opettaja kysyi jossain vaiheessa, että olenko opiskellut kiinaa aikaisemmin?! :-D Ilmeisesti osasin sönköttää eri toonit ja systeemit riittävän uskottavasti. Aloittelijan tuuria...

Olen pahapahapaha. TOSI paha. Annoin ayille tänä aamuna potkut. Totesin, että turha tässä on mitään hyväntekeväisyyttä alkaa harrastaa, kun kerran paska on ja pysyy. 200 remppaa (RMB) palkkaa + kipurahoja käteen ja adios. Vähän tuntui pahalta, mutta pakkohan tämä paikka on siistiksi saada, jos siitä kerran maksetaan. Työ täällä on sen verran halpaa, että haluaisi käyttää kodinhoitajaa, kun siihen nyt on kahden vuoden ajan mahdollisuus. Täällä kun olisi muutakin tekemistä kuin tiskata ja siivota... Otin kuitenkin härkää sarvista, kun alkoivat mustat jalanpohjat ärsyttää ja pesin koko alakerran hallien lattiat. Yllätys yllätys, ne ON mahdollista saada puhtaaksi. Kiinalainen työ taas nähtiin: pinnalta ihan toimivaa, mutta kun kääntää ensimmäisen lehden, paljastuukin jotain ihan muuta. Moppasin lattiat ja hinkkasin keittiön kaapit. Nyt on ihan mukavaa, eikä maksanut mitään. Minä pesin lattiat tunnissa, kun tämä kiinalainen sankaritar käytti siihen 16 tuntia. Minun jäljiltäni ne ovat puhtaat, kiinalaisenkin jäljiltä ehkä, hänen omasta mielestään.

Suomalaisnaapurimme ovat ehkäpä lähdössä Suomeen jouluksi ja heidän ayinsa oli ilmaissut halunsa tulla sen jälkeen meille töihin. Tuo ayi tekee kahteen suomalaisperheeseen töitä ja kuulemma hyvin tekeekin. Mikäli siis naapuritalo tyhjenee joulukuussa, tulee meille takuuvarmasti osaava kotihengetär. Siihen saakka siivoilen vaikka itse, toista samankaltaista suharia en tänne ota hengailemaan.