Noin sanoin Martille, kun hän ilmoitti alkavansa taittaa työmatkat eilen ostamallaan polkupyörällä. Kypärän sentään sain pakotettua ostamaan. Kiinassa kun pyöräily on "aika" erilaista kuin vaikkapa Suomessa. Oikealta tulevia ei ainakaan väistetä, eikä kyllä sitten paljon muitakaan. Kiinassa liikenteessä on vain yksi sääntö: yritä päästä seuraavan edelle. Tätä noudattavat taksit, autot, fillarit ja mopot. Se väistää, joka pelkää että kohta osuu. Ja joskus sitten osuu. Jos istuu taksissa ja kolahtaa, niin viisain neuvo on heittää mittarin esittämä summa rahaa kuskille ja ottaa jalat alleen. Fillarikolarin sääntöjä en sen kummemmin tiedä, toivottavasti ei tarvitse opetellakaan. Oli muuten aika kallis pyörä: Ihan tavallinen miesten pyörä, ostettu vieläpä oikein spesiaaliliikkeestä, eikä mistään marketista. Merkki on Giant, joita Suomessakin myydään. 398 RMB, josta eurot saa siis jakamalla kymmenellä.

Vielä seuraava kokonainen viikko töitä ja sitten on koko Kiina lomalla kansallispäivän takia. Kansallispäivä on lokakuun ensimmäinen, ja lokakuun ensimmäinen kokonainen viikko on lomaa. Fiksuinta olisi toki lähteä kiinalaisia Kiinasta karkuun, mutta kun tämä tilanne on mikä on, niin loman suunnitteluun ei ole ihan kauheasti aikaa ollut. Ajatuksena on kuitenkin lähteä 2-3 päiväksi Shanghaihin, vaikka typerä vetohan se on. 20 miljoonan asukkaan kaupungissa on loma-aikaan vielä muutama kiinalainen lisää. Toisaalta haluan kyllä shopata Iirille vaatteita, kun täältä ei tunnu noin pienille kerrastoa oikein löytyvän. Kivahan se on hotellista hotelliin matkustaa... Sitten kun tulee takaisin Hangzhouhun, on melkein kuin kotiin tulisi. Onkohan...?

Ulkona on edelleen reilut 30 astetta lämmintä. Eilen ja toissapäivänä oli 36, tänään taitaa olla enää 35. Mietinkin, että kumpi mahtaa olla parempi vaihtoehto, roikkua hotellihuoneessa vai lähteä ulos? Alan kuitenkin kallistua ensimmäisen vaihtoehdon puoleen ja elän toivossa, että kohta viilenee edes hieman, kuten on luvattu.