Ihan ensimmäiseksi kuvaterveiset Iiriltä!
9567.jpg

Täällä viikonloput ovat kaikkein arvokkainta aikaa. Ehkä samoin oli Suomessakin, mutta täällä asia korostuu entisestään. Martti tekee pitkää päivää, klo 0730-1800, joten illat vilahtavat viikolla ohi ihan huomaamatta. Viikonloppuisin sitten ollaan yhdessä, käydään kaupungilla ja rentoudutaan. Suomessa viikonloppu oli ainoa ajankohta, kun yleensä söimme kotona ja kokkasimme, täällä asia on toisinpäin. Eilen kävimme kaksi kertaa ravintolassa, kun illallakin iski nälkä ja tuossa Rose Gardenin management officella on ihan kohtuullinen ravintola. Eräs suomalaisperhe sattui menemään samaan aikaan syömään, joten liityimme seuraan.

Tämä "kämppä" on vielä melkoisen tyhjä. Jotain kertonee se, että viime viikolla laitoimme ensin Iirin nukkumaan ja pelasimme sitten sählyä sisällä... Hangzhoussa on viisikerroksinen sisustustavaratalo, joka on pullollaan eri firmojen pieniä sisustusliikkeitä. Varsinaiseen olohuoneeseen pitäisi löytää sohvakalusto, jonka voisi muutaman vuoden päästä tuoda mukana Suomeen. Keittiöön tarvitaan pienempi pöytä ja neljä tuolia. Lisäksi tarvitaan tuoleja, mattoja, jotain hyllyjä. Sohvasuosikiksi nousi Kuka sofa, malli numero 622. Laitoin kuvasivulle kuvan meidän nykyisestä sohvakalustosta. Kaikki jotka meidät tuntevat varmasti miettivät nyt, että miten VOIKIN olla ihan meidän tyylisemme sohvakalusto. Saa oksentaa! Lisäksi täytyy ostaa astioita, jotka kannattanee ostaa tässä lähellä sijaitsevilta posliinimarkkinoilta. Täytyy ottaa Ben-kuski mukaan, niin saa natiivin tinkaamaan hinnat kohdilleen. ;) Eilen ostimme muutaman maton, joihin Ben ystävällisesti tinkasi hinnat kohdilleen. Mietimme eilen, että so far paras "hankinta" täällä on ehdottomasti Ben-kuski. Kodinkoneliikkeestä ulos astuessa mikro- ja vesiautomaattilaatikon plus Iirin ja rattaiden kanssa oli huomattavasti mukavampi heittää tavarat peräkonttiin, kuin alkaa etsiä taksia, joka suostuu ottamaan kyytiin / johon mahtuu kyytiin sellainen määrä rompetta.

Perjantaina olin kolmen muun mamman kanssa Metrossa, joka on periaatteessa samanlainen kuin Suomessa joku noutotukku. Aivan valtava halli, josta saa (edullisesti tietenkin) melko lailla kaikenlaista. Itse olin ensimmäistä kertaa ostoksilla Metrossa, joten lähinnä katselin ja ihmettelin. Muilla rahaa menikin lähes 1500 remppaa (=RMB), joten osattiin sieltä ostaakin. ;) Ostin KAHVINKEITTIMEN! Kontissa on tulossa Moccamaster, mutta aamutärinä iski, konttia ei kuulu, joten oli pakko tehdä asialle jotain. Kahvi maksoi 77 RMB, kahvinkeitin noin 100 RMB. Keittimen saa vielä ihan kohtuullisella rahalla, mutta kahvista saa todellakin pulittaa. Eurot saa, kun jakaa rempat kymmenellä.

Perjantaina on ilmeisesti tulossa uusi ayi-kokelas. Vähän olen skeptinen, mutta tämä on sen ayin kaveri, joka on EHKÄ tulossa meille joulun jälkeen töihin. Edellistä katselin kokonaista 2 päivää, katsotaan kauanko tämä saa armonaikaa. ;) Se hyvä puoli täällä on, että irtisanomisajat ovat jotain aivan muuta kuin Suomessa. :-D