Netiketti kieltää epäsovinnaisen kielen käyttämisen, ja nyt tulee hankaluuksia netiketin noudattamisen suhteen. Meikäläisen pinna on nyt niin kireällä, että oksat pois. Tästä alkaa avautuminen:

Se ihminen, joka näitä asuntoasioita hoitaa, on melkoinen idiootti. Kuinka monta vaihtoehtoa Martilla on tehdä jotain, kun välittäjä sanoo, että tämä on ainoa talo joka on saatavilla, ota tai jätä. Tässä vaiheessa oli siis tiedossa minun ja Iirin lentopäivä, joten välittäjä laittoi Martin pakkorakoon. Vaimo ja pieni lapsi tulossa, mitä siis tehdä? Aivan: ottaa tarjolla oleva talo.

Aluksi kaikki näyttikin ihan hyvältä: tilaa oli mukavasti, talo näytti päällisin puolin ihan mukavalta. Sellaiselta, josta olisi mahdollista tehdä oikea koti. Kuten jo raportoin, siisteystaso kuitenkin oli uskomattoman alhainen. Nooh, eipä siinä vielä mitään. Pikkuhiljaa alkoi sitten iho minulla oireilla, silmät olivat aamulla ihan turvonneet ja rähmäiset ja hengitystiet tukossa. Hmm... Mielenkiintoista. VOISIKOHAN tämä talo olla homeessa...? BINGO! Pikkuhiljaa alettiin tutkia paikkoja ja kappas kappas, talon voisi kuoria kuin Kinder-munan, yllätyksen paikalla tietenkin hometta.

Toinen huippuhetki oli, kun tuttavaperheen isä oli lastensa kanssa eilen täällä kyläilemässä mammojen opiskellessa kiinaa. Omituista rapinaa oli kuulunut keittiön kaapista ja kappas kappas, rottahan se siellä! Tämä pikkupaskiainen on muokannut keittiönkaappien sokkelia mielensä mukaan, yhdestä kulmasta törröttävät jo villat pihalle, eli elukka pääsee taloon sisälle. Tästäpä alkoikin eilen tekstiviestittely näitä asuntoasioita hoitavan, *kuvaava adjektiivi sensuroitu* välittäjänaisen assistentin kanssa. Assari hoiti asiat parhaalla mahdollisella tavalla, ja muutamme sunnuntaina Hangzhoun keskustaan hotelliin. Myös henkilöstöhallinto kritisoi tämän aikaansaavan naikkosen toimia: Onko todella asukkaiden tehtävä naarata talosta mahdolliset homeet?! Onko välittäjä vastuullinen toimissaan, mikäli antaa expat-perheelle aivan homeisen talon varsinkin kun on tiedossa se, että perheessä on lapsia?

Kaikkein surkuhupaisinta tässä koko farssissa on se, että yleensä näille taloille tehdään vuokralaisten vaihtuessa täysremontti, jotta seuraaville vuokralaisille saataisiin mahdollisimman hyvät oltavat. Rakennustekniikka ei tietenkään ole yhtä laadukasta kuin Suomessa, joten on selvää, että kosteutta kertyy näin kostean ilmaston seurauksena. Kiinteistövälittäjä tiesi varsin hyvin, miten homma näissä taloissa toimii, joten miksi sanoa tämän talon olevan ainoa mahdollinen asuinpaikka? Hän tiesi varsin hyvin, miten huonossa kunnossa (lue: homeessa) ja likainen talo oli, mutta näköjään kasvojen menettäminen on sen verran vakava juttu näille kinukeille, että parempihan se on ajaa yksi suomalaisperhe homeiseen taloon.

Toki fiksuinta olisi jättää uppoava laiva jo tänään tai huomenna. Muuttaminen kun tarkoittaa, että ainoastaan ihmiset eivät muuta, vaan he kantavat mukanaan myös järjettömät määrät tavaraa. Kauhean miellyttävää ja rentouttavaa alkaa taas kerran pakata tavaroita kasaan, kun ne on juuri saanut paikoilleen. Kuvitelmissa kun oli asua tässä osoitteessa kaksi vuotta. Kuvitelmat on ilmeisesti tehty rikottaviksi.

Olen tällä hetkellä aivan uskomattoman vihainen, turhautunut, väsynyt ja pettynyt. Kaiken kaikkiaan alku täällä on ollut todella vaikea, tästä suunta voi olla ainoastaan ylöspäin. Ayi-kokemus oli mikä oli, varmaankin turha mainita, että uutta kokelasta ei siis huomenna tule, vaikka niin olikin tarkoitus. Joka kerta, kun tulen ulkoa takaisin tähän taloon, minua ällöttää. Olen mieluummin missä tahansa muualla kuin tämänhetkisesssä niin kutsutussa "kodissa". Minä jopa siivosin tämän 350 neliöisen talon lattiasta kattoon!

Kävimme tänään katsastamassa yhtä potentiaalista taloa täältä Rose Gardenista. Se kuitenkin vapautuu vasta lokakuussa, joten hotellielämää kaupungin keskustassa tiedossa. Syy siihen, että lähdin Iirin kanssa Kiinaan vasta kuukautta Marttia myöhemmin oli se, että välttyisin asumasta hotellissa. Miltäs nyt tuntuu? Niinpä, miltäköhän? China is different.

Yllätyksiä kaapeista:
10075.jpg

10073.jpg