Hohhoijaa, täällä sitä ollaan. Amerikkaihannointia: hotellin nimi on World Trade Center. Viiden tähden hotelli ja sviitissä ollaan, mutta kyllä tämä niin hajottaa... Saa nähdä miten arki täällä lähtee menemään. Rose Gardenissa oli ihana ulkoilla, täällä se on hankalampaa. Pitää kuitenkin muistaa, että Suomen kaupunkeihin nähden tämä on suurkaupunki, kiinalaisittain silti ihan tuppukylä. Käveleminen täällä on paljon enemmän "seikkailu", kuin mitä Suomessa ikinä voisi kuvitella. Toisaalta, tuleepahan kaupunki tutuksi, mitä se ei minulle todellakaan vielä ole. Onneksi tässä huoneessa on sentään sekä makuuhuone että olohuone, niin ei tarvitse yhdessä huoneessa napottaa. SITTEN olisi hajoaminen likellä...

Menetin hermoni heti alkutaipaleella, kun nämä valopäät eivät tienneet mikä on mikroaaltouuni. Ilmoitimme, että huoneeseen tulee saada sekä mikroaaltouuni että jääkaappi, mutta nou nouta tuli vain. Kiinassahan kaikki toimii niin, että joku tuntee jonkun, joka taas tuntee jonkun, joka sitten käskee sitä ensimmäistä kaveria hoitaa homman kotiin. Nooh, se kiinteistönvälittäjä (jonka viime kirjoituksessa haukuin) onkin ilmeisesti edes jossain määrin hyödyllinen: suhteita löytyy. Hotellin johtajalle puhelu ja jo ilmaantui huoneeseen kohtalaisen iso jääkaappi ja mikro. :)
10239.jpg

Oma kahvinkeitin tietty mukana, sitä mitään teetä kuulu juoda... ;)
10240.jpg

Tänään yksi suomalainen expat-perhe piti "tupaantuliaiset", missä menikin koko ilta. Yhdeksältä Ben heitti meidät takaisin hotellille. Autossa harmitti kyllä todella paljon lähteä kaupunkiin, kun meidän kuuluisi tietenkin asua jossain ihan muualla! Toisaalta, aamulla tuntui kyllä ihanalta sekin, että siitä talosta pääsi pois. Rottapaskiainen kun alkoi eilen illalla pyrkiä ulos jo viemärin kauttakin... Aamulla kotielukka sitten jyrsi keittiönkaappien sokkelin reikää suuremmaksi. Ehkä tässä hotellissakin on siis jotain positiivista: ei rottia - ainakaan vielä.

Flunssa tuntuu olevan tulossa, ehkä joku ilmastointivilustuminen. Mitään "syys"flunssaa täällä ei oikein vielä voi potea (toisin kuin Suomen syysviileydessä, kuulemma), kun lämpötila on joka päivä kolmenkymmenen asteen paremmalla puolella. Ulkoa kun tulee sisälle liian ilmastoituun taloon, voi flunssa yllättää. Useat expatit pitävät talojansa liiankin kylminä, meillä oli sisällä joka huoneessa 26 astetta, ja silti tuntui että astuu jääkaappiin, kun tuli ulkoa sisälle.