Ei se Khanun tänne saakka yltänyt, vaikka kai Suomessa oli Shanghaista aika hurjia uutiskuvia tullutkin. Trooppinen myrsky täällä oli, muttei sen "kummempaa". Tosin oli sekin suomalaisesta aika mielenkiintoista, kun ei ole koskaan nähnyt yhtä kovaa tuulta. Ikkunat vain helisivät. Illalla noin yhdentoista - puolen yön aikaan myrsky oli kai kovimmillaan, mutta yöllä kolmen aikaan, kun lämmitin neidille maitoa, ei tuullut enää ollenkaan. Meidän piha on ilmeisesti aika suojaisa, kun puutarhatuolitkin olivat vielä pystyssä. Muutamalla naapurilla oli pihakeinu heittänyt muutamat voltit, mutta siinäpä ne suurimmat tuhot olivatkin. Joku katulamppu kai oli saanut vähän siipeensä, mutta evakuointeja tai muuta sellaista ei todellakaan tehty. Kansainvälinen koulu oli tänään kiinni, joten kaikilla suomalaislapsilla oli ylimääräinen vapaapäivä. Puutarhureilla oli toki tänään runsaasti hommia, kun puista tippuneita oksia, lehtiä sun muita roskia lakaisivat varmaankin koko päivän. Joku tiesi kertoa, että mereltä pukkaa jo uutta taifuunia, mutta päivittelen tilannetta - mikäli siinä jotain päivittelemistä on.

Huomenna minulle tehdään "medical check". Sitten saan oleskeluluvan ja ehkä se konttikin saapuu joskus tänne saakka... Kiinasta saatava kahvi on aika pahaa, tai ainakin melko erilaista kuin ne perinteiset juhlamokat ja saludot. Kuitenkin ajattelen, että maassa maan tavalla, sama se on mistä ne päivittäiset kofeiininsa saa.

Meille suomalaisrouville aletaan ensi viikon tiistaista alkaen opettaa kalligrafiaa, eli niiden kiinalaisten merkkien maalailua. Opettaja on joku sveitsiläinen nainen, joka on asunut Kiinassa toistakymmentä vuotta, on naimisissa kiinalaisen miehen kanssa ja luennoi Hangzhoun yliopistolla kalligrafiasta. Opettajan ainakin pitäisi olla pätevä, oppilaiden tasosta ei sitten olekaan takuita.