Tänä viikonloppuna on Shanghain GP. Toisaalta harmittaa, ettemme osallistu, mutta taas toisaalta ei. Todennäköisesti suurin osa katsojista on kiinalaisia ja paistatellapa siinä porukassa pienen länkkärilapsen kanssa, ei kiitos. Kisan seuraamisesta ei välttämättä tulisi mitään, kun kaikki energia pitäisi kohdistaa kiinalaisten hätistelyyn pois kimpusta. Ihan kiitettävä expatkannustus Kimille kuitenkin Hangzhousta lähtee, ehkä mekin sitten ensi vuonna.

Olen taas kipeä. Vajaa kaksi kuukautta tällä mantereella ollut ja jo toinen flunssa. Taitavat jäljet johtaa sylttytehtaalle, sillä muistelen kuulleeni, että kaikkein homeherkimmät sairastavat flunssia useinkin. Ihan vakuuttunut en tämänkään hotellin kosteustilasta ole, mutta tätä kai se on. Useampi flunssa vielä edessä, kun täällä kaksi vuotta kuitenkin ollaan...

Iiri saa tänään toisen piikkinsä. Pitää ehkä soittaa Suomeen, neuvolasta lisäohjeita, kun paketissa ei kai sen kummempaa opastusta ole. Ainakaan vielä en ole kovin vakuuttunut kinkkisairaaloista, pakolinen lääkärintarkastus oli aika hmm...mielenkiintoinen kokemus. Melkoisen rundin tuo piikki on ainakin tehnyt: ensin Finnairin lentokoneen jääkaapissa (kapteenin luvalla [mistä olen ylpeä!], sillä yleensä matkustajien tavaroita koneen jääkaappiin oteta), sitten reilun kuukauden erään expattiperheen jääkaapissa ja nyt täällä hotellin jääkaapissa.

Eräät potentiaaliset kevätvieraat ilmoittivat menevänsä tänä aamuna klo 0700 Stockmannin vuoronumerojonoon. Tulipa tärkeä olo, kun viesti kuului: "Mitäpä muuta tekemistä sitä vapaapäivänä olisikaan kuin seisoskella Hullujen päivien lippujonossa..." Säälipisteet plakkarissa, keväisestä kestityksestä pyritään tekemään oikein ensiluokkaista! :)