Home sweet home, vai voiko hotellihuoneesta sanoa noin? Ilmeisesti, sillä tähän hotellihuoneeseen oli paljon kotoisampi tulla kuin Sofiteliin (Shanghain hotelli). Siivoojakin oli käytävällä ihan innoissaan, kuten tavallista, ainoastaan Iiriä morjestettiin. Tämä nainen pitää varmaan jotain huoneen 1226 länkkärilapsen fan clubia... Me aikuisethan olemme aika turhaa porukkaa, lapsissa se taika on.

Olipa kiva tulla Hangzhouhun. Täällä huomasi taas heti sen, miten tuppukylästä onkin kyse. Kävimme illalla thaimaalaisessa ravintolassa syömässä ja pöytä järjesttiin ikkunan vierestä. Siinä näyteikkunalla oli kiva askarrella ruokaa suuhunsa, kun lasin taakse jäi vähän väliä joku tuijottamaan. Uskomatonta, mutta siihenkin alkaa olla jo aika tottunut. Lisäksi tuolla ravintolassa seisoi koko session ajan kaksi ihmistä meidän pöytämme vieressä. Jotenkin alkoi tuntua, että se näyteikkunalle istuttaminen oli ennen kaikkea mainoskikka: "Tulkaa meille illastamaan, täällä länkkäritkin käyvät!" Hyvinkin kiinalainen ajattelutapa.

Shanghain viimeinen etappi olivat ns. "kopiomarkkinat". Markkinat, joilla ei myydä kopiokoneita, mutta niiden tuotoksia hyvinkin. Miljoona plus yksi kojua, joista jokaisesta saa "aitoja" Pumia, Adidaksia, Gucceja, Tag Heuereita ja ihanmitävaankeksitkysyä. Voi ahdistus sitä tuputtamista! Martti osti aitoakin aidomman kellon ja lompakon, nyt on Prada, jossa kuljetella rahojaan. Maksan mielihyvin enemmän siitä, että saan edes vähän enemmän rauhassa katsella mahdollisesti haluamiani tuotteita. Toisaalta, lähtöhinnasta voi iloisesti pudottaa pois ainakin 50 %. Kukaanhan ei siihen suostu, mutta kun viimeisen hinnan sanottuaan kääntyy kannoillaan, kuuluu takaa vastaus: "Okay."

Äitini kysyi, vietetäänkö Kiinassa joulua. Kyselin sitä eräältä täällä 1,5 vuotta asuneelta suomalaiselta jokunen viikko sitten. Kuulemma ei vietetä, kiinalainen uusivuosi on SE juttu. Eli karkuun Kiinasta silloin! Tämä joulujuttu tuli mieleeni siitä, että eilen aloin ihmetellä kun jostain kuului joululaulu. Kukaan ei voi arvata mistä se kuului! Se kuului tietenkin asvalttia pesevästä säiliöautosta! Mieletön idea laittaa säiliöauto rallattamaan joululaulua. Etenkin kun joulu ei ole ensi viikolla ja vieläpä maassa, jossa joulua ei  edes juhlita.