Oli virheliike lähteä tänään kaupungille. Ihmisiä oli ihan liikaa, satoi vettä ja niitä ihmisiä tosiaan siis oli ihan liikaa. Tilanne oli koko ajan tämä, eli tunnelma oli tiivis. Iiri meni mukavasti kantoliinassa, sillä rattailla eteneminen olisi ollut aika tuskaa. Rattaat olivat mukana, mutta kuormajuhtana, sadesuojaa kun ei ole.

Huomenna yhdeksältä saapuu Ben noutamaan meitä hotellilta, suuntana Shanghai. Kolme yötä kaupungin ydinkeskustassa, viimeinkin siis lomaa. Ben oli jo tänään treenaamassa Shanghaita erään toisen kyytikimppaan kuuluvan perheen kanssa, kuulemma Sofitelin osoite on nyt hankittu ja reitti mietitty.

Tänään kaupungilla totesin, että kiinalaisten oman edun tavoittelu alkaa jo tarttua länkkäriinkin. Täyteen ahdetussa KFC:ssä (hampurilaistarjottimen kanssa pyöriessä ravintolaa ympäri) istumapaikkaa etsiessä alkoi jo vähän hävettää. Kiinalaiset ovat niin uskomattoman hyviä opettajia, että kai tässä tyhmempikin jo alkaa paikanvaltausta pikkuhiljaa oppia. Eräs pöytä vapautui ja luulen, että sen vapautumista odotti eräs kiinalaisnainen jo ennen minua. Nooh, minä olin kuitenkin se, joka valtasin ensimmäisenä tuolin, joten voitin! Pikkuisen tuli huono omatunto, mutta niin se homma täällä menee. Nopeat syövät hitaat. Taksijonossa kävi hieman samoin. Ruuhkaa taksijonossakin (sade ei ainakaan vähentänyt taksiruuhkaa) riitti. Bongasin vapautumassa olevan taksin, aukaisin takaoven ja kuski alkoi tivata kyytiläisiltä rahaa. Ilmeisesti kyytiläiset olisivat halunneet mennä vielä vähän pidemmälle, mutta lastenrattaat olivat jo peräkontissa, kuski pyytämässä rahaa ja minä seison lapsi kantoliinassa avoimen takaoven välissä. Saimmepa siis taksin ja Iirikin siinä rynnistyksessä heräsi. :)
12045.jpg