Olin tänään Martin ja 5 hänen työkaverinsa kanssa lounaalla. Keskustelimme lomista, mitä kukin oli tehnyt. Me olimme Shanghaissa, joku oli ollut Hong Kongissa (joka kuulemma on todellinen sivistyksen kehto vs. Hangzhou the REAL China...) ja muutama Suomessa. Eräs miespuolinen henkilö kertoi kävelleensä Helsingin keskustassa arkipäivänä ja ihmetelleensä, että ei täällä ainakaan ruuhka ole, kun ihmisiä ja autoja on näin vähän. Hän oli katsonut kelloaan, puoli viisi. No niin... Lisäksi sama kaveri kertoi, että oli melkein meinannut jäädä bussin alle. Hän oli lähtenyt ylittämään tietä, mutta JOSTAIN SYYSTÄ tämä suomalainen bussi ei ollutkaan väistänyt vastaantulijoiden kaistalle, kuten "meillä päin" on tapana. Niin outo maa tuo Suomi... Eräs toinen Suomessa lomaillut kertoi vaihtaneensa bussia Keimolassa, kun oli tullut lentokentältä. Ensimmäiset huomiot: 1) täällä on yllättävän lämmin, 2) täällä on hiljaista, 3) täällä on raikas ilma, 4) täällä on vähän ihmisiä ja 5) täällä näkyy taivas. Kaikki nuo huomiot ah, niin tuntemattomia asioita täälläpäin maailmaa.

Stockmannilla on kuulemma Hullut päivät ja perjantaina lentotarjous Shanghaihin, 445€. Pakko puffata (ei ole maksettu mainos), että jos haluatte tulla, niin tuo lento on oikeastikin halpa. Joitain päiviä on jo varattu Casa de Kaisasta ja Martista, mutta varauskirjaan otetaan edelleen varauksia. Sään puolesta Hangzhou ei ole mikään lottovoitto tuona ajankohtana, mutta seura on sitäkin parempaa. Katsotaan kuinka monta kertaa talosta hajoaa lämmitys ja joudumme olemaan kylmässä talossa. Mikäs sen mukavampaa. :)

Hullut päivät muistuttavat hyvin pitkälti sitä, mitä täällä kokee ruokakaupassa joka ikinen päivä, mikäli sinne sattuu eksymään kello kuuden jälkeen. Hullujen päivien ero kiinalaiseen ruokakauppaan on tosin se, että kukaan ei tuijota, Hulluilla päivillä on hiljaista, kukaan ei asetu lastenvaunujen eteen poikkiteloin, kukaan ei kysy kuinka vanha lapsi siellä kärryissä on ja kuinka iso ja kuinka pitkä ja kuinka ihana se lapsi onkaan, kukaan ei lääpi vieraita lapsia eikä kukaan tule sanomaan sinulle "hello" ja kikata sen päälle. On se ruokakaupassa käynti vaan niin ihastuttavaa täällä Aasian sydämessä.