Minulla ja eräällä toisella kotirouvalla on tapana maanantai-iltaisin lähteä kaupungille ja jättää lapset miehille. Tänään oli luvassa kampaaja. Kiinassa on 3 Toni & Guy - ketjun liikettä, lontoolainen tukkaputiikki. Meininki ei poikennut yhtään mistään kiinalaisesta aktiviteetista: kaikkeen tarvitaan paljon ihmisiä. (Täällä ihan oikeasti taitaa olla totta se, että poliiseja tarvitaan aina kaksi: toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa - oikeasti!) Ensiksi kolmen ihmisen voimin (joista yksi oli siis The Master, eli hiustenleikkaaja) ihmeteltiin, että mitäs sitä haluttaisiin, ja kuinka meillä länkkäreillä on kiva tukka - se kun ei ole musta. Ilmoitin haluavani  vaaleita raitoja. Joku poikareppana sai tehtäväkseen alkaa taitella miljoona + 1 foliolappusta, jotka sitten liimailtiin värin kanssa minun päähäni. Tähän liimailuun tarvittiin kaksi ihmistä, hetkittäin jopa kolme.

Tähän lappuepisodiin meni paaaaaljon aikaa. Kun pääni oli valmis ja täynnä foliolappusia, oli toinen kotirouva jo lähdössä. Sitten istuskelin tuolissa, ja joku pikkuapulainen kuskasi koko ajan uusia lehtiä luettavaksi. Myös sitä, haluanko "coffeeteaorwater", käytiin kysymässä kolme kertaa.

Leikkauksen suoritti siis The Master. Vieressä hääräsi koko ajan yksi näistä lukuisista pikkuapulaisista, jolla oli kädessään kaksi huiskua. Kun hiuksenpätkiä tippuili olkapäille, pikkuapulainen kiiruhti huiskimaan ne heti pois. Pienempi huisku oli tietenkin kasvoja varten, eihän isolla huiskulla voi kasvoja sohia. Näköjään ei. Kun The Master halusi vaikkapa föönin, hän osoitti sitä sormellaan, eikä sanonut mitään. Pikkuapulainen kiiruhtaa juoksujalkaa hakemaan föönin, hyvä ettei kumartanut The Masterille. Ensimmäistä kertaa näin todellisen mestari-kisälli-suhteen. Pikkuapulainen juoksi ja haki kaiken tarvittavan, The Master ei liikkunut itse minnekään, ainoastaan leikkasi. Tämän selostuksen jälkeen on helppo arvata, kumpi herroista olisi noukkinut ylös pudonneet sakset. Niin, molemmat olivat herroja. Naisia ei Kiinassa juuri saksien kanssa heilumassa nähdä. Naisten hommia ovat mm. hiustenpesu ja foliolappusten taittelu, kun joku pöljä länkkäri keksii haluta päänsä täyteen raitoja. ;)

Lysti oli täkäläisittäin erittäin kallista, 480 RMB. Työ täällä on aivan naurettavan halpaa, joten hinnan on pakko koostua vaalennusaineista, jotka ovat tietenkin importia. Luulenpa, että myös tukkaputiikin rahakirstun vartija Lontoossa osaa ottaa omat provikkansa Hangzhoun kampaamon hinnoista. Toisaalta, mikäli niin myyjä kuin ostajakin ovat tyytyväisiä, on kauppa onnistunut. Näin taisi käydä, menen uudelleenkin.