Pikkujoulut Kiinassa suomalaisten naisten kesken noudattavat näköjään ainakin dagen efter -päivän osalta hyvinkin perinteistä suomalaista kaavaa: Täälläkin baarien sisäilmassa lienee jotain väsyttävää ja päänsärkyä aiheuttavaa. Ainoa miinus on toki se, että tummien, karvaisten, pizzerioita pyörittävien, ulkomaalaisten miesten pizzoja / kebabeja ei täältä saa. Omat pikkujouluni alkoivat hieman suunniteltua myöhemmin, sillä vietin lauantaistani kokonaista 5(!) tuntia kampaajalla. Hiukset ovat vimpan päälle hienot nyt, mutta menihän sitä aikaa. Puolisentoista viimeistä tuntia odottelin seuralaistani, hangzhoulaista kotirouva kakkosta, jonka kuontaloa räpellettiin siis ihan urakalla. Noh, koettu tämäkin: kampaajalle klo 10, ulos klo 15.

Pikkujouluihin kuului siis myös tea house -visiitti (jonka skippasin hiusteni takia), jalka- tai vartalohieronta, ruokaa ja iltaelämää. Ruoka oli thaievästä (nimim. kiinalainen ruoka tulee korvista ulos...), erittäin nautinnollista. Valitsin itse jalkahieronnan, johon siis luonnollisesti kuuluu myös ylävartalohieronta (kysehän on jalkahoidosta, joten TIETENKIN yläkroppakin murjotaan!), tulikuumaa vettä jaloille, pirullisen kipeiden pisteiden painelua (kuitenkin joku näistä pisteistä kertoo avioseksin puutteesta, siksipä ne hierojat perskules niin paljon naureskelivatkin...), jalkojen nuijimista vasaroilla ja lisää yläkropan murjomista.

Sunnuntaina oli sosiaalisuuspäivä. Eräs ruotsalainen pariskunta (tietenkin Ericssonin porukkaa, mitäpä muuta...) kutsui ison lauman suomalaisia glögille ja piparille. Hyvää oli, alkoholiton glögi siis. Glögistä puheenollen, täällä alkaa kaupallinen joulu nostaa päätään. Radissonin aulaan on ilmestynyt (ilmeisesti) joulumieltä kohottamaan joku rakennelma, samanlaisia ovat tavaratalot pullollaan. Joulultahan tässä jo alkaakin tuntua, lämpötila kun huitelee +20:ssa...

Me harrastamme näitä lattiallamakauskuvia, tässä Iirin uusi lakki esittelyssä. Ja rakas äiti näkee uudet hiukset, kun kuitenkin tulee taas niistä kyselyä: ;)
20414.jpg