Ensi viikon lauantaina saattaisi olla mahdollisuudet päästä muuttamaan aidatulle alueelle, Rose Gardeniin siis. Edelliset liukenevat talon uumenista ensi viikon tiistaina. Me olemme aloittaneet talon miehityksen jo ajoissa, yksi huone on ihan kiitettävästi meidän tavaroillamme täytetty.

Olen visiteerannut Shanghaissa melkoisen usein viime aikoina. Maanantaina seuraavan kerran lastenlääkärin pakeille. Tuli junakin testattua, 50 remppaa yksi suunta ns. "paremmalta puolelta". Paluumatkalla yhdessä vaunussa oli vain kaksi ihmistä, minä ja eräs toinen länkkäri. Olenkin siis keksinyt toisen paikan irkkupubin lisäksi päästä Kiinaa pakoon: Shanghai-Hangzhou-junan soft seatit. Kausikortti, kiitos.

Täällä on ollut viime aikoina kylmä. Suomessa sama lämpötila ei tuntuisi ollenkaan yhtä kylmältä, mutta täällä tämä kosteus tekee kelistä jäätävän vilpoisan. En omista pipoa enkä talvitakkia, tarvetta olisi...

Laskeskelin viikkoja, parin viikon päästä on joulu jo melkein takanapäin. Kauheaa. Tämä syksy on viuhunut ohi ihan siivillä. Tiedän, että kevät viuhuu vielä nopeammin, kun odotan Suomeen matkaamista kuin palkkapäivää. 17.3. lennähdän Suomeen ja ryntäilen pari viikkoa ympäriinsä kuin päätön kana. Erityisesti ystävien tapaamista odotan kovasti. Tein tänään päätöksen viettää Suomessa melkeinpä koko kesän. Täällä ei ole herkkua olla +40 asteen lämmössä ja tappokosteudessa, kun ulos ei mieli mennä. Suomi-kiintiö siis kesällä täyteen ja sitten takaisin Kiinaan valittamaan, miten hyvin asiat Suomessa ovatkaan. :)