Martti onnistui saamaan keuhkoputken tulehduksen. Yskittää ja on vetämätön olo, ollut jo melkein viikon. Tauti ei oikein ottanut kuollakseen, joten mies meni eilen toistamiseen NAIHHiin (=North American International Hospital Hangzhou). (Kyllä, lääkäriaseman nimi kuullostaa oikein hienolta ja kansainväliseltä, mutta ei se nyt ihan NIIN kansainvälinen kuitenkaan ole...) Diagnoosi: Keuhkoissa jotain häikkää ja antibioottitippaan. Reilun tunnin verran tiputettiin, tänään ja huomenna vielä uudelleen neula suoneen ja nappi lautaan.

Iiriä alkoi flunssan jälkirähinöissä yskittää, eilen sama diagnoosi kuin isällään, tosin ei näitä tiputussysteemeitä eikä nesteitä keuhkoissa. Antibioottia hänellekin. Korvissa oli myös jotain punoitusta, korvatippoja kolmen päivän ajaksi myös määräsivät.

Pitihän sitä meikäläisenkin käydä lämpimikseni valittamassa lääkärin pakeilla. Muutaman viikon ajan jo tuntunut molemmissa korvissa vähän kipua. Epäilin jotain pientä tulehdusta. Mistä juuri MINÄ löydän aina nämä Kiinan parhaat, kiinalaiset lääkärit?! :-D Korvakipu nimittäin johtuu siitä, että minulla on flunssa (ahaa, enpä tiennytkään!) ja korvan sekä nenän välisessä röörissä on joku tukos. Hmm... Niinkö? Juu, kyllä näin on. Teepäs tyttö päivittäin muutaman kerran sellaisia harjoituksia, mitä olet lentokoneessa tottunut tekemään (siis nenä tukkoon ja puhalletaan), kyllä tauti auttaa. Tässä vielä sinulle nenäsumutetta, suihki sitä nenuusi, tappaa talossa ja puutarhassa.

Voi hurlumhei taas! :-D Kuten jo aikaisemmin sanoin, Kiinassa saa oikeasti todella hyvää hoitoa kiinalaisesta lääketieteestä, mutta länsimaisesta... Sanoin eilen Martille, että taitaa olla parasta tehdä niin, että joka ikinen kerta kun käymme Shanghaissa, voisi ihan huvikseen käydä World Linkissä tarkistuksella. Tulee kyllä YTHS:n ja suomalaisten arvauskeskusten lääkäreitä täällä ikävä. Oikein rakkaita terveisiä Olli-appiukolle, toivoo Kaisa. ;-)