Oih, mikä superyllätys koitti eilen. Salmiakkilähetys! Kiitos Jari! :) Ihan turhaan joululahjapaperiin käärit, kaikki on jo syöty... ;) Piccolo juoksi minut toissapäivänä kiinni ja lykkäsi käteen pakettikortin. Passi mukaan ja postiin.

Ensin jonotin aivan tappavan pitkän ajan tietenkin väärällä luukulla. Hirveän fiksusti ajateltu näin länkkärin näkökulmasta, että laitetaan luukulle se toimitettava asia vain kiinalaisin merkein. Toisaalta, kaupungissa on reilut 5 miljoonaa kiinalaista ja muutama hassu länkkäri. Kiinalaisista suunnilleen kaikki osaavat lukea (siis kiinaa), länkkäreistä, no jaa...ehkä joku. Minä en. Todellakaan. Turhaan siis rutisen.

No niin, pääsen oikealle luukulle, jonne myöskin jonotin aivan tappavan kauan. Kiinalainen tehokkuus etenkin asiakaspalvelussa on aika liukuva käsite. Lykkään tytölle tiskin takana pakettikortin ja passini. Sittenhän se odotus vasta alkoikin. Tyttöparalle kävi aivan päinvastoin kuin minulle: kiinalaisia merkkejä luetaan kuin vettä vain, mutta länsimaalaiset kirjaimet ovatkin sitten jotain todella mystistä. Kortissa luki nimeni, passissa luki nimeni, mutta näiden toteaminen samaksi nimeksi (tai ylipäätään nimeksi) olikin sitten hankalampi homma. Tyttöpä olikin melko fiksu tapaus, kun jo 5 minuutin ihmettelyn jälkeen keksi kysyä  tiskin takana istuvalta vieruskaveriltaan, että "mittee?" Vieruskaveri oli terävämpi kynä penaalissa, johan alkoi homma rullata. Mingziä pyydettiin viivalle, nimeä siis. Sitten lähdettiin takahuoneen puolelle. Kestää ja kestää ja kestää ja kestää... Meinasin jo huutaa suomeksi, että ota se kaverisi mukaan, ei taida olla kiinalaisilla merkeillä se nimi kirjoitettu pakettiin. Tyttöpä tajusi saman itsekin ja sain lähetyksen.

Illalla oli paha olo, mutta kyllä on salmiakki hyvää. Ai ai. Verenpaine voi nyt hyvin. :)

Tänään lähdemme viikonloppulomalle Shanghaihin. Martti käy hepatiittivahvistuksilla ja Iiri liettualaisella, Kuopiossa lääkäriksi opiskelleella lastenlääkärillä perustarkastuksessa. Hotellista hotelliin taas, ei enää ihan kauheasti jaksa vatsanpohjaa kipristellä se, että PÄÄSEE viikonlopuksi LOMALLE hotelliin.

P.S. Näin salmiakkikaranteenissa olleena tuo xylitolsalmiakkipakettiin painettu varoitus laksatiivisista oireista kannattaa ottaa ihan tosissaan. Vink vink kaikille, jotka ovat xylitolsalmiakitta pidemmän aikaa...