(Olen tainnut käyttää samaista otsikkoa jo jossain aikaisemmassakin kirjoituksessani, mutta niin hyvin se tähän(kin) sopii, että menköön.) Ei toki meillä, mutta singaporelaisilla. Uudenvuoden takia on kauppoja pidetty kiinni, tänään jo jonkin verran avoinna, mutta huomenna on lomat pidetty. 77 % Singaporen väestöstä on kiinalaista alkuperää, joten kiinalainen uusivuosi on täälläkin iso juttu. Teimme tänään pienimuotoisen iskun Chinatowniin, missä uusivuosimeininkiä oli jonkin verran havaittavissa. Koiran vuonna kannattaisi syntyä, ihmiskunnan parhaat piirteet plakkarissa, kuulemma. Pah, en usko. Lampaat on rock.

Testasimme maailman siisteintä metroa tänään, Hangzhouhun kaivattaisiin kyllä kipeästi yhtä hyvin toimivaa systeemiä. Tekeillä se on, mutta maailman siisteintä siitä ei ikinä tule. Kunhan nyt edes toimisi. Olimme myös lainsuojattomia, söimme purkkaa. $500 rapsahtaisi sakkoa, jos kyttä kiinni saisi. Luin, että purukumin laittomuuteen on kaksi syytä: 1) Se roskaa ja 2) MRT (julkinen liikenne = Mass Rapid Transfer), Singaporen ylpeys, voi rikkoontua. En tiedä missä kunnossa tämän porukan hampaat ovat, kun mistään koko saarelta ei purukumia saa.

Huomisesta säästä riippuen on tiedossa joko Singapore Zoo tai shoppailua. Lomamissionamme on syödä joka päivä länkkäriruokaa, tähän mennessä suunnitelma on toteutunut oikein hyvin. Ei ole Kiinaa eikä kiinalaista ruokaa yhtään ikävä.

P.S. Päivittelen kuvasivua aktiivisesti, kuvia tulee räpsittyä. Oma "ison kameran" koulutukseni alkoi Martin toimesta tänään, 5 tuntia liikenteessä ja 170+ kuvaa muistikortilla.