Yllätys, yllätys: lämppäri hajosi! Tässä ehti jo innostua, kun jopa hieman vajaan kuukauden verran jaksoi toimia. Aamulla oli taas turkasen kylmä, yläkerrassa tarkeni kohtalaisesti, alakertaan piti vetää useampikin vaatekerta (lähinnä Iirille) päälle. Korjaajapoika juuri lähti, pömpelistä on hajonnut joku isompikin osa, jota ei Hangzhousta saa ja joka pitää siis tilata Shanghaista. Maanantaina sen pitäisi (KAI) viimeistään olla meidän lämppäriimme asennettuna, koska viikonlopun olemme poissa. Onneksi ei ole ollut kovin kylmää, ei tarvinnut tällä kertaa pitää pipoa sisällä...

Iiri sai eräältä suomalaispojalta kävelytuolin lainaan. Täällä tätä pinta-alaa on ihan riittävästi ja lattiat hyvin pitkälti kiveä, eli jäätävän kylmät. (Lattialämmityksiä ei todellakaan ole, muutkin lämmitykset vähän niin ja näin. Yläkerrassa tarkenee, mutta alhaalla on aina talvisin kylmä.) Iirin makoilupaikat ovat aika rajalliset, kun pitää vetää alle riittävästi peittoa, ettei pieni palele. Sitten vielä, jos minä olen keittiössä, niin pötkylä huutaa siellä pääkallopaikallaan kuin hinaaja, kun ei näe ketään eikä pääse mihinkään. Ei ihme, niin huutaisin minäkin. Nyt pääsee neitikin vähän ihmettelemään muualle kuin tv-huoneen lattialle, että mitä muut touhuavat. Se eräs suomalainen mm. matkapuhelimia valmistava firma voi laittaa tulevaisuuden toivonsa tähän naiseen:
30962.jpg

Viikonlopuksi Shanghaihin, yhdeksi yöksi vain tällä kertaa. Iiri lääkäriin ja äänestämässä pitää käydä. Sunnuntaina paluumatkalla Ikeaan ja erääseen länkkäriruokakauppaan. Tex mex -tavaraa pitää ainakin saada. :) Suomestakin on onneksi yksi tacomaustelähetys tulossa kohti Hangzhou cityä.

Ai niin, Ikea on kiinalaisten mielestä kuulemma maailman typerin keksintö. He kun eivät oivalla sitä ideaa, miksi ostaa kokoamattomia huonekaluja, kun joku voi ne koota valmiiksi ja kantaa kotiin. Suomalainen ja kiinalainen ajatusmaailma eroaa aika rankasti juuri siinä, että suomalainen tekee mieluusti itse, kiinalainen ei. Kaikkeen löytyy täällä tekijä ja työ ei maksa mitään. Meidänkin lämppärikorjaajapoika (siis todellakin poika) istui yhden yön tuolla ulkona pakkasessa ja odotti, koska lämppäri hajoaa. En tiedä, minkälaisella tuntiliksalla suomalaisen remontti-Reiskan saisi istumaan ulos, pimeään, pakkaseen taskulampun kanssa. Kaveri kun kysyi, että mihin aikaan lämppäri yleensä hajoaa. No, mistäs me sen tietäisimme, aamulla on h****tin kylmä, eli joskus yöllä varmaan. Kenttätutkimus täällä tarkoittaa siis juuri sitä, että ulkona istutaan ja tarkkaillaan, että koskahan kuuluu 'poks'. Ihan fiksua. :) Ensi kerralla vien ko. pojalle teetä, jos hän vielä kenttätutkimuksiaan meidän lämmityslaitteemme vieressä jatkaa.