Rose Garden sijaitsee erään kukkulajonon kupeessa (tai vuoriksi suomalaiset noita mäennyppylöitä täällä kutsuvat), korkeusero ~330 metriä. Tuonne vuorille on tehty kivistä sellaiset portaat, joita pitkin pääsee kipuamaan ylös huipulle saakka. Ylhäältä lähtee paljon muitakin reittejä, joita en ole itse vielä suuremmin koeajanut. Täällä ulkoilumahdollisuudet vuoria lukuunottamatta ovat aika heikot, mikä syö naista.

Vuorilla tulee käytyä 3-4 kertaa / viikko, sykkeet tappavan ylhäällä (koska hiljaa en osaa mennä), hiki virtaa ja läski tirisee. Hankintalistalla on joku sisätreenihärveli, juoksumatto tai crosstrainer, jälkimmäinen todennäköisesti. Herra Martti kun tulee töistä kuuden jälkeen, on täällä jo aivan pimeää ja jotain treeniä olisi kiva tehdä illallakin.

Martti oli eilen ensimmäistä kertaa vuorilla. Oli aika tiukka sumu, joten maisemia ei todellakaan päässyt ihailemaan. Huomasi kyllä, että aika tehokasta tuo vuoritreeni on. Martti ei kovin kummoisessa kunnossa tautien kurituksen jälkeen ole, joten vauhti oli aika pitkälti tyyppiä eläkeläisjumppa. Katselin sykkeitä ja ihmettelin, että pääseekö tänne ylös näin pienillä lukemillakin. Toisaalta, matka ylös pelkkää ylämäkeä kestää hieman alle 40 minuuttia ja sitä kun vähintään kolme kertaa viikossa tekee, niin Sinikka, maratonhaaste laitettu harkintaan! ;)

Aika spooky-meininkiä tuo sumu + bambut -kombo saa aikaan. Olen tosin todennut, että mitä huonompi keli, sitä parempi lenkkikeli: ei kiinalaisia. Kansainvaellusryhmiä kun on ärsyttävää väistellä (nämä ovat kuin lehmiä, eivät varmasti väistä) ja vastailla "helo" vähän väliä, kun joku rohkea uskaltaa testata länkkäriin englannin kielen taitojaan.
30103.jpg

Tässä vielä rouva Euroopan omistaja. "Nää om mum maita, prkl!" :)
30128.jpg

Yleisön pyynnöstä laitoin kuvasivullekin eilen muutaman foton. (Lataaminen täältä kestää ja kestää ja kestää...) Kuvia ehkä tulee otettua paljon, mutta kun kohde on useimmiten tuo 7-kuukautinen pötkylä, niin ei niitä kaikkia (istuu, makaa, syö, huutaa, tuhoaa, nauraa, ihanmitävaan) viitsi tänne laittaa. Jälleen kerran tämä sama lupaus: yritän ryhdistäytyä!