Arvatkaapa mitä tuo otsikko tarkoittaa? No jotain jättekivaa tietenkin. Martilla on ko. pöpö, kantaa myös nimeä keuhkokuume. Joidenkin piti siis lähteä lomalle Singaporen aurinkoon, mutta ei sitten lähdetä. Ei harmita, ei yhtään. En usko tuota itsekään. V-käyrä kilistää ylärekisteriä, harmittaa aivan helvetisti.

Viikonloppuna diagnosoitiin Martin tauti, yskä siis jatkunut jo kuukauden ja viime ajat aika sairaanloisena. Tuollaisen taudin ranskalainen lääkäri Martista kaivoi, keuhkoissa oli lisäksi nestettä ja toinen keuhko oli kasassa. Antibioottikuuri annettiin, joka ei kuitenkaan tunnu auttavan. Voi olla, että huomenna kun piti lähteä Shanghaihin Pudongin kentälle, lähdemmekin United Family Hospitaliin. Antibiootti ei ilmeisesti toimi, kun ei mitään näytä tapahtuvan. Voisi kai sitä riskillä lähteä, mutta sitten jos ei näytäkään mitään helpotusta tapahtuvan, niin onko mitään järkeä lähteä Singaporeen saakka makaamaan sohvalle tai minun leikkimään yksinhuoltajaa (Iirin hoito kun on ollut 90% minun harteillani), kun sitä voi tehdä täälläkin?

Martin sihteeri yrittää siirtää matkaa myöhemmäksi, todennäköisesti toukokuun lomalle. Ehkä voisi yrittää saada jotain pikalähtöä Hong Kongiin, jotta edes hetkeksi pääsisi täältä pois. Viime yönä Iiri heräsi toisen kerran klo 0400, jolloin joku naapurin valopää keksi aloittaa rakettishow'n. Onneksi pommit loppuivat suht lyhyeen, mutta lauantaina, kun vuosi vaihtuu, eivät pommit takuulla lopu keneltäkään. Unet saattavat loppua joiltakuilta muilta...

Kiltit, älkää harmitelko tätä. Alkaa ärsyttää vain enemmän. Tiedän juu, että mukana ollaan hengessä, mutta ei se nyt auta mitään. Loma olisi tullut tarpeeseen, mutta aina ei saa kaikkea mitä haluaa.