Olipa sitten vähän vilpoisa paluu kotikonnuille. Lämppäri (yllättäen!) sanonut työsopimuksen irti. Eipä siinä mitään, pipot ja takit päällä, ei tarvinnut riisua. Lennolla vielä mietittiin, että mahtaako olla vilpoisa tunnelma kotona odottamassa. Bingo!

Ihanaa, lämppärikorjaajapoikamme oli 5 minuutin päässä ja kävi jälleen kerran laittamassa palikat oikeille paikoilleen. Vielä on viileää, mutta eiköhän se tästä. Makuuhuoneessa on kaksi lisäpatteria (ostettu joskus ensimmäisten pakkasten aikaan, kun oli jo muutaman kerran käynyt näin, vahingosta siis näköjään viisastuu tyhmempikin), jos yöpakkanen tulee sisälle saakka, voi sitä vastaan taistella.

Ayi oli tunnin yliaikaa (vaikka sanoin kyllä, että voit jo lähteä kotiisi), laittoi ruokaa ja oli siivonnut kunnolla. Jäätävästä lämmitystunnelmasta huolimatta oli lämmin tulla kotiin.

Jutta oli kysynyt, että onko Kiinassa todellakin niin kamalaa, mitä annan ymmärtää. Ehkä jonkun toisen mielestä ei, mutta minä en tästä paikasta juurikaan pidä. Tiedän, etten todellakaan ole ainoa, mutta ehkä muut eivät ilmaise sitä yhtä selkeästi tai eivät kirjoita asiasta blogia. ;) Siihen tulokseen olemme Martin kanssa tulleet, että lapsettomana tämä olisi helpompaa. Itseäni rassaa eniten se, etten voi luottaa paikalliseen lastenlääkäriin, vaan joudun lähtemään Shanghaihin lääkärikäynneille. Toiseksi, minua ahdistaa kiinalaisten yksityisyydensuojan puuttuminen. Se, että joku roikkuu koko ajan lapsessani kiinni, koskettelee häntä, parkkeeraa itsensä lastenrattaiden eteen, jotten pääse eteenpäin ja hän saa koskea lastani, ahdistaa usein todella paljon. Ehkä olen ylisuojeleva naarasleijona tai liian umpimielinen suomalainen näine asenteineni. Toisaalta ymmärrän, että erilaisuus kiehtoo (koska täällä ei länkkäreitä juurikaan ole) ja että kohteliaisuutena nuo lääppimiset pitäisi ottaa ja että tällä väestömäärällä ei yksityisyydensuojaa voi olla. Kaikki kokevat asiat eri tavalla, minä koen ne näin. Monesti Kiina tuntuu kivalta paikalta olla, mutta ei läheskään aina. Ehkä tämä selvensi jotain, halusin vain täsmentää, kun muutkin ovat kyselleet, että potkiiko Kiina vyön alle aina noin rajusti. :) No ei se onneksi aina.