Iirin naama näyttää jo huomattavasti paremmalta. Tämän kuvan jälkeen laitoin siihen vielä rasvaa, joka helpotti tilannetta entisestään. Rasvaa on kulunut ja ilmankostutin on työntänyt kosteutta rutikuivaan makuuhuoneeseen muutaman vuorokauden täydellä teholla. Tuo kombinaatio näyttää auttaneen:
38474.jpg

Jenkkilääkäri Shanghaissa epäili atopiaksi, joka minun puoleltani tulee geneettisenä rasitteena. Lisäksi lääkäri sanoi, että Kiinan ilma on niin järkyttävän törkyistä ja vesi kovaa, että nekin voivat vaikuttaa. Ruokavalio on todellakin sama kuin Singaporessa, missä ihottuma hävisi kokonaan. Ei auta kuin rasvailla, toistaiseksi ei ole kortisoniin tarvinnut tukeutua, Ceralan on riittänyt. Aiomme pyytää, että nuo ilmastointisysteemit puhdistetaan, siellä on takuuvarmasti kaikenlaista mielenkiintoista... Hajustamattomia pesuaineita en ole löytänyt, tietääkö Yulan asiasta enempää? Kiitos vain rouville vinkeistä kommenttipuolella!

Eilen kävi suihkuboksikorjaaja. Hänen on pitänyt tulla jo 2 kuukauden ajan "huomenna" tai "ylihuomenna". Nooh, soitetaan, että oletteko kotona viiden minuutin päästä. Onneksi olimme, tai no... Kaveri ohjataan yläkertaan kylppäriin. Höyrysuihkun yksi putki tiputtaa suihkun ollessa päällä koko ajan kaapin taakse vettä, eli todennäköisesti seinän vieressä on ainakin jonkinlainen kosteusvaurio, jonka pyysimme korjaamaan jo ennen kuin tänne muutettiin. Sanoin aika tiukasti torstaina erään asuntoihmisen käydessä täällä, että koska lapsi on sairas, on tämä asia otettava vakavasti, yhdestä talosta on jo homeen takia pitänyt lähteä. Putkimies kävi sitten sanomassa alhaalla, että homma on pihvi ja katosi. Yhteen saumaan kaapin sisäpuolelle oli vedetty silikonia, mitään muuta ei tehty. :-D Asunnoista vastaavaa, suht hyvää englantia puhuvaa tytsyä ei saatu langan päähän, joten ei oikein voinut valittaakaan, kun en osaa tarpeeksi kiinaa. Martti hoitaa homman tänään.

Mitäs tänne muuta... Perjantaina neljä viikkoa Suomen lomaani, jota odotan kovasti. Paluusta muutama kuukausi täällä ja sitten kesä lähes kokonaan Suomessa. Reissattua tulee, kun vielä toukolomallakin pitäisi keksiä joku lomakohde. Hong Kong se tulee todennäköisesti olemaan, vain muutama tunti lentokoneella Hangzhousta. Ahdistaa jo nyt lentää Iirin kanssa Suomeen, tosin onneksi Finskin jumbossa on baby basket -paikka. 10 tuntia sylikkäin ei oikein houkuta... Kantoliinassa Iiri sen 9 tuntia tänne tullessa oli, mutta se oli joskus silloin 5 kuukautta ja monta kiloa ja senttiä sitten... ;)