On hauskaa, että suomalaiset asuvat lähellä toisiaan. Miinuspuolena tuossa on, että koko suomalaisporukka alkaa muistuttaa tarharyhmää: yksi sairastaa, kaikki sairastavat. Viimeisin lastentauti iski minuunkin.

Ruokahalu on muutenkin ollut viime aikoina vähän kateissa, eilen illalla alkoi tuntua vatsassa todella kummalliselta. Päätin, että lepo varmaankin auttaa ja menin nukkumaan. Kävin posliinijumalaa kumartelemassa muutaman kerran tuloksetta. Sitten otin tyynyn ja pesuvadin vieruskaveriksi ja siirryin toiseen makuuhuoneeseen.

Kannatti, sillä laatoitushommia riitti koko yön puolen tunnin välein. Aamuyöstä sain muutaman tunnin nukuttua. Aamulla oksensin vielä kerran, sitten alkoi särkeä joka paikkaa. Olo oli todella kuumeinen, mutta buranan avulla olen jotenkin pärjäillyt. Vieläkin pakki sekaisin ja olo todella heikko, päivän ruokailut kun jostain syystä ovat olleet vähän huonolla tolalla. Oikein vettäkään ei ole voinut juoda, kun kaikki tulee takaisin.

Ennen tätä ei ole Kiina-aikana ollut vatsan kanssa mitään ongelmaa, tämä on ensimmäinen kerta. Ellei alkoholin tai synnyttämisen vaikutuksesta oksentamista lasketa, olen tainnut viimeksi sairastaa tätä tautia 11-vuotiaana.