Suomessa ollaan. Uskomatonta, täällä näkyy taivas ja taivaanranta... Täällä on myös pelottavan hiljaista.  Outoa ymmärtää kaikki, mitä kuulee. Outoa, että televisio-ohjelmissa on suomenkielinen tekstitys. Tässä muuta ulkosuomalaisen havainnointia kotimaasta:

Plussat:

-sosiaaliset suhteet
-kaikkialla puhdasta
-julkisissa vessoissa(kin) on pönttö
-osaan lukea ja kirjoittaa valtaväestön tapaa käyttäen
-en ole vaatekaupassa se jättiläinen, joka ostaa vain L tai XL -kokoisia vaatteita, vaatteita ja kenkiä siis oikeasti löytyy muualtakin kuin takahuoneen perimmäiseltä hyllyltä

Miinukset:
-KYLMÄ! Talvilomat Suomeen tiukassa harkinnassa tämän jälkeen... Kiitos, mutta en halua kuulla enää sitä, että "eihän täällä enää edes ole kylmä!" Onpas...Kotona olisi +20.
-hintataso
-spurgut
-kaikki ymmärtävät, mitä puhun (Martin piti [kiitos siitä!] huomauttaa asiasta oikein erikseen, kun odotimme matkalaukkuja hihnalta...)
-aikaero ja pitkät lennot

Kaikkialla todellakin on omat plussansa ja miinuksensa. Kiinaan on mukava palata. Puolentoista vuoden kuluttua paluushokki Suomeen palatessa on väistämätön, tiedän sen jo nyt... En tarkenna, käykää itse kaukana ja viipykää siellä hieman pidempään, lähelle näkee sen jälkeen paljon paremmin.