Suomen liput ostettu, lentopäivä on 21.6. Ensiksi piti tulla päivää myöhemmin, mutta lentoja Shanghaista Helsinkiin ei ole torstaisin. En laske päiviä, mutta ihan mukavaa tulla Suomen kesästä nauttimaan, tänne kun läkähtyy.

Meikäläiselle on jälkijunassa iskenyt se kotiinpaluushokki, joka tuntuu iskevän jokaisen loman jälkeen jokaiselle suomalaiselle. Jotenkin jaksaa ärsyttää ajoittain se, että kiinalaiset ja japanilaiset näyttävät suunnilleen samalta, mutta ainoastaan jälkimmäiset ovat suomalaisesta näkökulmasta sopivan hiljaisia ja diskreettejä. Olen ottanut aseeksi takaisin tuijottamisen: alan tuijottaa takaisin jokaista möllöttäjää katseen yhtään värähtämättä. Puree etenkin nuorempiin kiinalaisiin kuin kuuma veitsi voihin.

Oli hiekkalaatikolla juuri tänään puhetta, että kun kaupunkiin lähtee ah, niin harmonisessa olotilassa, niin jostain ihmeestä se paikallisten innokkuus länkkäreitä kohtaan taikoo aina esiin ne pahimmat verenpainepiikit. Myös siitä on ollut puhetta, että täältä kun lähdetään pois, alkaa käytös olla niin luokkaa "sika", että sitä saa Suomessa kusipään leiman otsaan välittömästi.