En jaksa käsittää, millä perusteella Finnair määrittelee asiakkailleen istumapaikat lentokoneessa. Viimeksi kun tulin tänne, en saanut babybasket-paikkaa. Kun Finskin asiakaspalveluun soittaa he terottavat viimeisen päälle innokkaasti, että paikat on tarkoitettu "ensisijaisesti pienten lasten vanhemmille". Kyllä, tässä olemme samaa mieltä. Sitä en käsitä, että miksi vauvakorien edessä istuu toisella puolella kaksi raavasta miestä ja toisella perhe, jossa lapset ovat 15-vuotiaita. Sitten minulle sanotaan, että sorppatirallaa, eipäs olekaan paikkoja.

Nyt sitten matkustamme koko perheen voimin, mutta tällä kertaa mättää se, että vierekkäisiä paikkoja ei nyt jostain syystä ole saatavilla. En taaskaan oikein jaksa ymmärtää miksi. Jos soittaa lentoyhtiöön viikon varoitusajalla (ilmeisesti aika sitten on liian lyhyt ennakkovaroitus), eikä yhdessä matkustava perhe pääse istumaan vierekkäin, vaan toinen vanhemmista sijoitetaan vasta kahden rivin päähän toisesta, niin mikä nyt on ongelmana?! Sen käsitän, että kentällä sanotaan näin, tätä viikon varoitusajalla ilmoittamista ja eioota en taivu ymmärtämään.

Samalla kun Finski ostelee uusia Airbusseja, niin ehkä sen paikanvalintaan käytettävän lottokoneenkin voisi investoida uuteen.