Iirin 1-vuotissyntymäpäivää vietettiin eilen runsaan suomalaisporukan voimin. Lahjoja tuli paljon ja oikein hienoja ja käytännöllisiä olivat, kiitos niistä. Sankarin silmät alkoivat melko varhaisessa vaiheessa iltaa seisoa päässä siihen malliin, että iltapuurot heitettiin naamariin hyvissä ajoin, minkä jälkeen nukkumaan. Yö oli vähän levoton, ilmeisesti yönäytöksessä pyöri synttärifilmi.

Tarjolla oli hyvin kirjaimellisesti kinuskikakkua, sillä päätimme tukeutua kiinalaiseen leipomoon muutamaa suolaista piirakkaa lukuunottamatta. Yllättävän hyviä olivat kakut, yleensä kinukkikakut ovat jotain aivan epämääräistä, pahanmakuista höttöä. Juustokakusta kun pulittaa 30 remppaa, niin ei juuri kannata alkaa enää itse leipoa, kun paketillisella Philadelphia-juustoa on Carrefourissa hintaa n. 40 remppaa.

97056.jpg

Sateista on keli edelleen. En oikein tiedä, kauanko täällä sadekausi yleensä kestää, mutta ilmeisesti se nyt ainakin vielä on päällä.

Luen tällä hetkellä Dan Brownin kirjaa Deception point. Ihan viihdyttävä, mukavaa aivot narikkaan -aktiviteettia. Paljon ei ole suomeksi tullut viimeisen vuoden aikana mitään luettua (sitä ennen luin gradukirjallisuutta pelkästään englanniksi, joten ajanjakso venyy ehkä sittenkin 1,5 vuoteen), Amazonista saa kätevästi ja nopeasti tilattua romskuja. Täälläkin muutamasta kirjakaupasta saa romaaneja, mutta valikoima on melko suppea ja / tai ei kovin ajan tasalla. Shanghain kirjakaupat ovatkin sitten asia erikseen, mutta eipä sielläkään kovin usein tule rampattua.