Täällä Kiinassa näyttää tulleen viimeisen puolen vuoden aikana tavaksi jonkinlainen puhdistautumisriitti, tyyliin kokovartalotyhjennys idän malliin. Tällä kertaa oksensin vain kerran, mutta koko eilisen päivän vain makasin, kävin vessassa "puhdistautumassa", vedin Imodiumia, nukuin ja kärsin kramppaavasta vatsasta. Ennen tätä viimeisen puolen vuoden "puhdasta jaksoa" olen viimeksi kärsinyt kokovartalotyhjennyksestä, kun olin 12-vuotias... Vanha kiinalainen sananlaskuhan kuuluu: Kaikkea kummaa saa Kiina aikaan.

Jo edellisessä kirjoituksessa mainittu Martin Hong Kongissa vastuuta ja opiskelijaelämän päättymistä pakoileva pikkuveli a.k.a. the Finnish Good-Looking Guy (uskokoon ken tahtoo...) on viihtynyt emämaan puolella käsittääkseni ihan hyvin. Ainoa ongelma on ollut puvun teettäminen, hintataso kun oli vähän eri sfääreissä kuin aikaisempien tiedusteluiden mukaan. Sunnuntain (kun minulla oli lauantain puhdistautumisen ja eilisen totaaliromahduksen välinen seesteisempi päivä) kiertelimme kaupunkia sillä välin kun Iiri oli kotona ayin hoivissa. Olen entistä tyytyväisempi, että oivalsin keväällä kysyä kotihengetärtämme sunnuntaikeikalle, nuo tunnit ovat kyllä kultaakin kalliimpia.

Lopuksi viikon (tai vaikka koko vuodenkin kuva). Mikäli naapurin (tai oma) Rekku on kateissa, etsinnät kannattaa suunnata tänne:
197911.jpg