Ayi aina naureskelee, miten paljon minä syön. Joskus kauppareissun jälkeen sanoin vitsillä sen ruokavuoren keskeltä, että syön aivan liikaa. Ayi siihen tokaisi, että niinpä. Kiinalaisten ja lasten suusta kuulee totuuden. Joskus pyysin tekemään tomaattimunakasta. Viiden minuutin päästä tulin tyhjän lautasen kanssa takaisin ja ayi vain nauroi, että riisikään ei ole vielä kypsää. Otin lautaselle hetken päästä riisiä keon plus jääkaapista eilisiä jätteitä. Kylläpä taas kodinhoitajalla pää pyöri.

Tänään istuimme ruokailuhuoneessa, ayi syötti Iiriä ja minä vedin omia eväitäni, kello oli noin kolme. Ayi sitten kysyi, että syötkö sinä vielä illallakin ja mihin aikaan. Minä sanoin, että joskus kuuden aikaan ehkä syön toisen lämpimän ruoan. Sitten alkoi keskustelu sitä, että montako kertaa syön päivän aikana. Sanoin syöväni ehkä 5 pienempää tai suurempaa ateriaa päivässä, mikä oli aivan shokki vastapuolen pelaajalle. Kiinalaiset kuulemma syövät kolme kertaa päivässä, aamiainen, lounas ja päivällinen. Nämä keskustelut ovat ihan mielenkiintoisia. Eilen ayi ihmetteli kovasti sitä, että SuomessaKIN voi olla mikroaaltouuneja. :)

Martti aina puhuu, miten työpaikan kiinalaiset naiset valittavat olevansa lihavia ja haluavat laihduttaa. Ensimmäisenä tulee mieleen, että jos keho saa ruokaa koneeseen vain kolmesti päivässä, niin miten jumissa voi aineenvaihdunta ollakaan? Kiinalainen ruoka on siinä mielessä terveellistä, että kasviksia on runsaasti, mutta tuota riisin määrää en oikein voi käsittää, sitä kun näyttää menevän paljon.

Lähdin keskustelun jälkeen tänään pöydästä vähin äänin ja "unohdin" mainita sen, että usein puoli kymmeneltä illalla teen yhden munan ja viiden valkuaisen täytetyn munakkaan kun "on vielä vähän nälkä".