Täällä on vähän vatsatautiepidemiaa liikkeellä, ei vain suomalaispiireissä tällä kertaa vaan ihan yleisesti. Hanavedessä on joku pöpö, jota nyt sitten koitetaan pitää jossain muualla kuin omilla ruokalautasilla. Onneksi Kiinassa on melko yleisesti sellaisia sterilisaattoreita, jonne astiat voi laittaa puhdistumaan vielä tiskauksen jälkeen. Ensimmäistä kertaa tuli tuotakin laitetta testattua, josta kaikki vieraat aina kysyvät, että mikä tämä on.

Kuulin myös mielenkiintoisen uutisen, mitä ennen olin todennut kaupassa käydessäni kananmunahyllyt melko tyhjiksi. Syy on se, että kiinalaiset haluavat syödä ankanmunia, joiden keltuainen on mahdollisimman punainen. En tiedä miksi, ilmeisesti mitä punaisempi keltuainen sitä ravinteikkaampaa se kiinalaisten mielestä on. Nooh, joku ankkafarmari (tai ilmeisesti hieman useampikin) oli sitten keksinyt lisätä ankkojen ruokaan Sudan B -nimistä kemikaalia, joka aiheuttaa ihmisille syöpää. Nyt on sitten vedetty ankanmunia myynnistä melko reilusti. Tuota samaista kemikaalia on ilmeisesti löydetty viime vuonna jostain KFC:n chicken wings -mausteseoksesta. Erittäin jännittävä kuningasidea myynnin edistämiseksi, täytyy myöntää. :)

Huomenna eristyn rouvaporukalla Shanghaihin, missä on tarkoitus juhlistaa pikkujouluja ja poiketa Ikeassa tyhjentämässä Swedish food marketin salmiakkivarastot. Kumilihapullat jäävät tällä kertaa tiskille, lupaan sen!