Täällä on ollut hieman epäselvyyttä siitä, kuka on järjestänyt kenellekin sellaisia ayieja, jotka on pistetty pihalle 2 viikon jälkeen ja onko joku ayi vaatinut joltakulta ayilta rahaa ja hohhoijaa. Eilen kuuntelin tilitystä meidän keittiössä ja toki ymmärrän, että pistäähän se vihaksi, jos ihan paskaa selän takana puhutaan ja levitellään ympäriinsä. Se, miten suomalainen asian hoitaisi olisi, että kyseinen paskanjauhaja haukutaan hänen selkänsä takana kaikille ihan luokattomaksi tyypiksi ja jurnutetaan kotona asiaa niin kauan, että puoliso käskee olla hiljaa, nyt tulee hyvä ohjelma.

Kiinalainen tapa toimia on se, että lähdetään jumalattomalla porukalla vähän koputtelemaan ovelle ja "keskustelemaan". Sitä ennen on huudettu puhelimessa about tunti ja valitettu siitä, että menipä sitten liittymä tyhjäksi. (Tämä minun kokemukseni asiasta, olen sitä nyt kaksi päivää tässä todistanut.) Ayi selitti eilen, että hän menee huomenna "vähän keskustelemaan" ja nosti samalla kulmakarvojaan siihen tyyliin, että ymmärsin asian tarkoittavan aivan samaa kuin että "lähdetkö käymään tuossa ulkopuolella?" Ennen ja jälkeen melko kuuluva, pitkäkestoinen säksätys ja totesin, että nyt jos ilmoittaisin laskevani ayin palkkaa, hän todennäköisesti tappaisi minut paljain käsin keskelle keittiötä. Päätin nyökkäillä ja kutsua vastapuolta 250:ksi ja 62:ksi. Kiinalaiset kun tykkäävät kirota toisiaan numeraaleilla...

Tänään oli ayi saanut haluamansa anteeksipyydön ja volyymit olivat taas kaakossa. Ihan kaikkea en ehkä puheen temponkaan takia ymmärtänyt, mutta kovasti hän oli tuosta tapauksesta mielensä pahoittanut. Alahuuli väpätti jo siihen malliin, että meinasin alkaa tarjota nenäliinoja.

Kasvojen menetys on täällä todella iso asia. Naapurin kiinalainen mies päätti antaa alaiselleen potkut, alainen menetti tästä kasvonsa ja tökkäsi moran naapurin keuhkoon. Se siitä naapurista. En ihan edes käsitä, että mistä kasvonsa voi menettää, mutta esimerkiksi antibiootteja määrätään ilmeisesti sen takia täällä niin paljon, että jos lääkäri ei anna tautiin lääkettä, hän menettää kasvonsa. Silti on ihan ookoo lähteä "vähän keskustelemaan" ja vaikka repiä asianomainen hiuksista ulos talostaan ja vähän testata kengänkärkiään hänen kylkiluihinsa. En käsitä, en millään - ja hyvä niin.