Ystäväni Sinikka poikkesi pikavisiitillä Hangzhoussa junamatkallaan Siperian halki. Vilkaisin muutamia hänen matkakuviaan, tuollainen reissu on todellakin tajuntaa laajentava. Mongolian maisemia hän kovasti kehui ja pakko tuohon hehkutukseen on yhtyä. Hassua, että tavallaan paikkoja kuten Mongolia ei itse edes tiedosta, osaa suunnilleen maapallolle sijoittaa mutta siinäpä se. Tosin eipä Kiinasta sen kummemia ennakkokäsityksiä ennen viime vuotta ollut, varsinkaan kun en edes käynyt esivisiitillä.

Hieman kiertelimme järvellä, mitään nähtävyystoiveita lätäkön lisäksi ei ollut. Kuukauden aikana on kuulemma ehtinyt tarpeeksi säntäillä ja nähdä, yhden viikonlopun pystyi vain vetämään lonkkaa. :)
286349.jpg

284933.jpg

285260.jpg

Maha täyteen riisiä ja jo on lapsella hyvä olla:
286350.jpg

Onni on...päästä samaan valokuvaan länkkärilapsen kanssa:
286985.jpg

Sitten muutama jokakertainen ja pakollinen kuva mummille ja muille sukulaisille:
285273.jpg

286352.jpg

Eilen poikkesimme ruotsalaisilla glögeillä ja kylmäsavulohella. Älyttömän hyvää kyllä, listeriaa odotellaan. :) Tein periaatepäätöksen talon emännän kanssa, että tästä eteenpäin keskustelemme vain ruotsiksi. Hyvää harjoitusta, kun ei ole tullut kieltä hetkeen käytettyä ja / tai luettua mitään ruotsalaista kirjallisuutta. Muutaman vuoden takaisesta au pair -keikasta muistuu vielä jotain mieleen, tosin göteborgilainen aksentti on pehmennyt hyvin muumimammamaisen suomalaiseksi.

Tänään ohjelmassa gradun oikolukua sekä henkilökohtaisen kielikonsulttini konsultointia puhelimen välityksellä. Näköjään tässä huomaa sen, että hetken suomen kieltä pääaineena luettuaan saa ihan kullanarvoisia kontakteja aikaan. Alkuvuodesta sitten keitellään maisterinkahveja, sain nimittäin kansitusluvan graduntekeleelleni ja kypsyyskoejärjestelytkin suomalaisvalvonnassa ovat hoidossa! :) Mahtava tunne, on tätä odoteltu.