395478.jpg

Saimme auton noin yhdentoista aikaan ja lähdimme heti liikkeelle. Kameran muistikortti huusi armoa, koska pitihän sitä uskomattoman hienoista maisemista kuvia ottaa - PALJON. Tänään jo huomasin, että kuvaaminen väheni ajon aikana kummasti. Muutaman kerran olen etsinyt (automaattivaihteisesta) kulkupelistä risteykseen saapuessa oikealta puolelta vaihdekeppiä, mutta muuten vasemmanpuoleiseen liikenteeseen on tottunut yllättävän kivuttomasti – toistaiseksi. Samoin kuskin puoleista turvavyötä on kovin outoa kiinnittää oikealta vasemmalle. Autossa on toki täydet vakuutukset, varmuuden vuoksi...

Rotoruaan pääsee Aucklandista melko suoraakin reittiä moottoritie ykköstä pitkin. Lähdimme kuitenkin parempien maisemien toivossa pienelle kiertoreitille Waihin ja Taurangan kautta. Paeroa-nimisen paikan jälkeen ajetaan kahden kansallispuiston poikki. Ensimmäistä kertaa maisemat olivat melko mieleenpainuvat: kapea tie, jossa kummallakin puolen jyrkkä vuorenseinämä. Liikennekulttuuri täällä on kovin erilaista kuin Suomessa. Kovin leveitä teitä ei ole, mutkia oksentamiseen saakka eikä pientareita nimeksikään. Siitä huolimatta nopeusrajoitus on lähes poikkeuksetta 100 km/h, kun Suomessa vastaavalla tiellä ajettaisiin talvesta kesään 60 km/h.

Rannat kai kaikki muistuttavat toisiaan, olen kuullut, eikä kai Waihi beach tee poikkeusta. Aaltoja, hiekkaa silmän kantamattomiin ja aurinkoa. Kävimme hetken rannassa kahlailemassa ja katselemassa surffareiden touhuja.
IMG_5808.jpg

IMG_5794.jpgTaurangassa etsimme poispääsyä lounaan jälkeen jonkin aikaa, mukavan oloinen pikkupaikka, joita tällä matkalla on tullut nähtyä jo melko monta. Jokainen paikka on silti jollain tavalla uniikki ja henkii leppoisaa tunnelmaa. Kyläpahasten läpi ajaessa tulevat mieleen ne mökkikunnat Suomesta, jotka elävät kesämökkiläisillä ja kaupat mökkiläisten ostamilla kaljakoreilla.
IMG_5826.jpg


Rotoruassa olimme tiistai-iltana kahdeksan aikaan. Kamppeet mökkiin sisälle, lapsi nukkumaan ja seuraavan päivän ohjelmaa miettimään. Rotorua on ajomatkan ainoa kohde, jossa viettäisimme kaksi yötä. Muihin majapaikkoihin on budjetoitu ainoastaan yksi yö.