395510.jpg

Lähdimme eteenpäin puoli kymmenen aikaan. Ajoimme Taupon halki Turangiin saakka. Turangista pääsisi kohti etelää suurempaa ykköstietäkin, mutta olimme jo aikaisemmin päättäneet kiertää Tongariron luonnonpuiston ja käydä siellä hieman ihmettelemässä. Tongarirossa sijaitsee 2797 metriä korkea Mt. Ruapelu, tulivuori, joka purkautui pitkän hiljaiselon jälkeen vuonna 1995 ja heti perään seuraavana vuonna. Ruapelulla on talvisin (kausi alkaa ilmeisesti joskus kesä-heinäkuussa) laskettelukeskus, mutta kesäisinkin tuolihissikyytejä rinnettä ylöspäin järjestetään.
IMG_6052.JPG

Maisema oli karuakin karumpaa, etenkin Martti jaksoi sitä kerrasta toiseen päivitellä. LOTR:n Mordor-kohtauksiin varsin otollinen kuvauspaikka, vaikkakin ne kohtaukset on kuvattu jossain kielletymmillä kraatereilla. Paikka oli ehdottomasti pysähtymisen arvoinen ja tarjosi tähänastisen reissun ehdottomasti hienoimmat maisemat. Jälkeenpäin ajatellen tuonne olisi voinut budjetoida yhden yön, jonka olisi vähentänyt eteläsaaren öistä.
IMG_6062.jpg

IMG_6073.JPG

Loppumatka olikin aika tylsää paahtamista, sillä Wellingtoniin oli jonkin verran matkaa ja lähdimme Tongarirosta vasta iltapäivällä liikkeelle. Matka taittui mutkaisten teiden (ja hienojen maisemien) takia hieman eri tahtia kuin mihin on muualla maailmassa tottunut. 20 km voi olla hyvinkin pitkä aika ajettavaksi...
IMG_6139.JPG

Wellingtonissa olimme lopulta hieman ennen yhdeksää perillä. Seuraavana päivänä lautalla Pictoniin ja kohti etelän seikkailuja. Ainakin pyykinpesua olisi pakko sisällyttää seuraavan päivän suunnitelmiin.