407990.jpg
Neljäs ajopäivä tulisi olemaan hieman kevyempi mitä aikaisemmat, ainakin niin oli tarkoitus. Matkaa Richmondista Greymouthiin on hieman alle 300 km, siis vähemmän kuin aikaisempien päivien rupeamat. Matka alkoi puoli kymmenen aikaan aamulla, tosin kello herätti jo puoli kahdeksalta, jotta ehdin pyörittämään vaatekasaa kuivausrummussa puolitoista tuntia. Motellit ja mökit, joissa olemme olleet, ovat kaiken kaikkiaan hyvässä kunnossa, mutta äänieristys ei kerää pisteitä. Pyykinpesuun ja kuivaamiseen liittyvät aikarajoitukset ovat siis ihan järkeen käypiä.

Noin sata kilometriä lähdöstä tulisi tehdä reittivalintaan liittyvät kriittiset päätökset. Mennäkö Victoria forest parkin itä- tai länsipuolelta vaiko rannikkoreittiä, joka kai on näistä kolmesta vaihtoehdosta lyhyin. Itse suosin aluksi luonnonpuistoa sivuavaa reittiä, mutta rannikkoreitti tuli valituksi, koska pienellä kiertoreitillä saattaisi olla mahdollisuudet hyviin maisemiin Westportissa.

Koukkasimme siis Westportiin, joka on ensimmäinen eteläsaarelle perustettu kaupunki. N. 15 km kaupungista länteen sijaitsee Cape Foulwind, minne kerääntyy talviaikaan lukuisia hylkeitä. Näin kesäikaan hylkeiden virkaa toimittavat turistit, emmekä jaksaneet jäätelön syömistä enempää haaskata paikkaan aikaa. Törmäsimme näillä kulmilla muutamaan weka-lintuun. Kova epeli ottamaan jalat alleen, koska lentolupakirja jäi suorittamatta. Samaa porukkaa siis kuin lentotaidoton kiwi-lintukin.
IMG_6370.JPG


Uudessa-Seelannissa lomailu on siinä mielessä jännittävää, että seuraavan päivän maisemat ovat aina samanlainen yllätys kuin syntymäpäiväaamu 6-vuotiaana. Periaatteessa tänäänkin olisi voinut nähdä jotain ihan muuta, jos olisi valinnut toisin. 2 viikkoa onkin aivan liian lyhyt aika kiertää Kiwimaan molemmat saaret, kompromissit ovat liian suuria. Pitäisi saada nähdä kaikki!

Ennen Greymouthia pysähdyimme vielä Punakaikissa, missä ihastelimme meren muokkaamia pannukakkukiviä. Perillä Greymouthissa olimme puoli seitsemän aikaan illalla. Heitimme laukut sisälle kämppään ja lähdimme mereen kahlailemaan ja nousuvettä ihastelemaan.
IMG_6361.JPG


Huomenna kohti Franz Josef Glacieria ja Fox Glacieria, luvassa siis jäätiköitä.