407989.jpg
Ennen Greymouthin rantakaupungin hylkäämistä kävimme nauttimassa kunnon kahvila-aamiaisen: munia, pekonia, makkaraa, hash browneja, tomaattia, sieniä ja paahtoleipää. Kaipaan Suomeen samanlaista aamiaiskulttuuria, sunnuntaiaamu olisi ihana aloittaa sillä, että lähtee koko perheen voimin aamiaiselle ulos.
Tänään oli ensimmäinen päivä, kun maisemat eivät tarjonneet mitään uutta ja ajaminen oli jopa tylsähköä. Olimme perillä Franz Josefissa jo yhden aikaan, heitimme kamat kämpille ja suuntasimme jäätikköjä katsomaan.

Pilvet roikkuivat tänään melko matalalla, mutta lumihuippujakin nähtiin. Olimme liikenteessä merkittyjä reittejä kulkien reilut 3 tuntia, suunta koko ajan melko jyrkästi ylös- tai alaspäin. Iiri istuu selkäkuljetuksessa suht kiltisti, kun toisessa kädessä saa pitää keppiä ja toisessa kiveä. Minä olen lähes poikkeuksetta liikakilojen kuljettajana, pakko koittaa maksimoida jokaisen askeleen hyöty 12 kilon lisätaakalla.
IMG_6380.JPG

Franz Josefin top 10 –leirintäalue on tähänastisista uusin. Ensimmäistä kertaa mökissä tai motellissa on vesihanat, joissa on sekoittajat, eikä siis kahta erillistä hanaa, kylmä ja kuuma. Kasvojen tai lapsen takapuolen peseminen (pesemisen jälkeen lopputulos on huutava lapsi) ei ole kovin mieltä ylentävää, kun vaihtoehdot ovat joko kiehuvan kuuma tai hyisevän kylmä vesi.
 
Huominen tavoite on päätyä Wanakaan.