408013.jpg

Lähes joka aamu lähdimme liikkeelle suunnilleen samaan aikaan, puoli kymmenen aikaan. Puoli neljältä olisi oltava Christchurchin Hertzillä lyömässä avaimet tiskiin. Välillä kulkee Inland scenic route, maisemareitti, joka oli ainoana maisemareittinä merkitty meillä käytössä olevaan karttaan. Valitsimme siis tuon hieman pidemmän, mutta toivottavasti hienot maisemat tarjoavan tien.

Jos uusiseelantilaisten mielestä hienot maisemat tarkoittavat nälkävuoden pituisia suoria teitä, järjettömiä lammas- ja lehmälaumoja ja tietä sivuavia kuusiaitoja, niin huumorintajun täytyy olla kiero kuin korkkiruuvi. Teimme lammasarmeijoista hieman havaintoja: pääasiassa kaikki lampaat syövät. Jokaisessa porukassa on silti muutama poikkeus, jotka joko 1) katselevat tiellä kulkevia autoja makuuasennosta tai 2) nuolevat itseään. Ollapa seuraavassa elämässä lammas... Maisemareittiä en voi suositella kovin lämpimästi, ellei ole innokas lammas- tai kuusiaitabongari.

Christchurchissa kävimme ensin viemässä auton hotellin parkkiin ja tavarat huoneeseen. Sen jälkeen lounaalle ja autoa palauttamaan. Iltapäivällä pyörimme kaupungilla ja Botanical Gardensissa, missä Iiri räpiköi lapsille tehdyssä kahluu- ja uima-altaassa. Ihanaa, ettei huomenna tarvitse lähteä taas autoon istumaan, vaan aamulla voi syödä aamiaista kaikessa rauhassa. Otimme muutamia valokuvia keskustassa sijaitsevan katedraalin ympäristössä. Istuin Iirin kanssa portailla, kun yhtäkkiä Iirin viereen tupsahtaa kiinalainen naisihminen, jonka mies seisoo muutaman metrin etäisyydellä kameran ja jalan kanssa. Ajattelin, että Kiinan ulkopuolella ei yhtään yhteiskuvausta kiinalaisten kanssa, niillä saa taas toteuttaa julkisuuden tarvettaan ihan tarpeeksi kotonakin. Nainen kyllä kertoi, että lapseni on "very beautiful", johon meinasin vastata jotain kiinaksi, mutta sitten totesin, että mitä suotta vaivautua, olenhan LOMALLA.