Sydneyssä ollaan! Yksi yö nyt nukuttu ja kolme edessä. Sen jälkeen lennämme vielä Cairnsiin kolmeksi yöksi Great barrier reefille, siis koralleita katsomaan, kun niitä vielä voi nähdä. Hesari oli jokin aika sitten raportoinut, että välttämättä kovin kauan ihmisiä ei enää päästetä riutalle sen uhanalaisuuden vuoksi. Tulossa siis senkin puolesta melko unohtumaton retki rannalta merelle.

Hotelli on jälleen kerran huoneistohotelli, vasta rakennettu ja aivan kaupungin ytimessä. Illalla ja yöllä sen huomasikin, että miljoonakaupungissa todellakin ollaan. Meininki on "hieman" erilainen kuin Uuden-Seelannin pikkukaupungeissa. Tosin uusiseelantilaisten kohteliaisuus on tänne verrattuna (ainakin sen ensivaikutelman mukaan, mitä molemmista maista ensimmäisen päivän jälkeen oli) jotain ihan eri universumista olevaa, melkein alkoi jo tulla Japani mieleen.

Kun kerran naapurimaa tuli puheeksi, niin Christchurchista muutama sana: Meillä oli ensimmäistä kertaa reissun aikana huono tuuri säiden puitteissa. Ensimmäinen päivä oli todella upea, mutta sitten heikkeni. Kaupungin kiertäminen jäi siis aika vähille. Ajamisesta oli silti niin puutunut olo, että oli ihanaa syödä lounaaksi ja päivälliseksi muutakin kuin karkkia, energiajuomaa tai vastaavaa. Ei siis haitannut yhtään, vaikkei ihan suunnitellun mukaisesti oltukaan liikkeellä. Nähtävyyksiinkin alkaa tuollaisella reissulla puutua. Loppuajasta valokuvien ottaminen ei ollut enää yhtään niin ensisijaista kuin ensimmäisen viikon aikana.  Löysimme kuitenkin älyttömän hyvää intialaista ruokaa. Suosikkiravintolamme Hangzhoussa jäi  nyt kertaheitolla kakkoseksi, vaikka toki heidänkin ruokansa hyvää on. Törmäsimme muuten siihen erääseen suomalaisperheeseen vielä toistamiseen Christchurchin turisti-infossa. Pieni maailma, todellakin.

Laitan kuvia tänään taas, nyt suunnittelemaan tämän päivän ohjelmaa ja aamupalalle.