417758.jpg

Mitä uskomattomin asia tapahtui eilen: Kuten kerroin aikaisemmin, ensimmäinen Aucklandissa näkemämme ihminen oli (tietenkin) suomalainen. Eilen tämä samainen suomalaismies käveli Mrs. Macquaries pointilla (Botanical gardensin yhteydessä oleva valokuvauspaikka, josta saa sekä sillan että oopperatalon mukavasti samaan kuvaan) perheensä kanssa vastaan. Maailma on pelottavan pieni!

Eilinen päivä oli sään kannalta aivan järkyttävä. Puolen päivän tienoilta eteenpäin vettä tippui taivaalta enemmän tai vähemmän, illalla huomattavasti enemmän. Martti kävi illalla maailman suurimmassa IMAX-teatterissa katsomassa erään elokuvan. IMAX-elokuvat ovat 3D-elokuvia ja sen vuoksi usein dokumentteja. Pätkän nimi taisi olla Deep sea, nimi kertokoon kaiken tarpeellisen. Eilisen päivän aikana kolusimme Sydneyn keskustan melko perinpohjaisesti, samoin botanical gardensin. Lisäksi ulostauduimme hotellista palohälyytyksen takia. Joku urpo oli siirtänyt sohvaansa päin sprinkleriä, mikä tietenkin laukaisi palohälytyksen. En oikeastikaan tajua, että miten tuollainen sankariteko on mahdollinen, sillä yleensähän sprinklerit sijaitsevat katossa... Lopputulos on se, että parissa ylempänä sijaitsevassa kerroksessa on nyt kuulemma vesivahinko. Mitäpä pienistä, siinähän se samassa menee, kun kaikkein ylimmäisiäkin kerroksia vielä rakennetaan...

Tänään sää oli mitä täydellisin, aurinko paistoi ja lämmintä oli lähemmäs +30 astetta. Heti aamulla lähdimme Taronga zoo -eläintarhaan lautalla. Eläintarha oli todella hieno, vaikkakin hieman vanhempi kuten esimerkiksi Singaporen vastaava. Kaikki oli kuitenkin järjestetty todella hienosti ja vapaaehtoistyöntekijöinä toimivat mummut olivat päivän parasta antia. Neuvoja sai aina kun niitä tarvitsi ja kumpikin osapuoli (niin neuvoja antava kuin saavakin) oli erittäin tyytyväinen.
IMG_7067.JPG

Eläintarhan jälkeen lähdimme kohti Harbour bridgeä hyvien valokuvien toivossa, koska sää ei aikaisemmin ollut mikään kovin mairitteleva maisemienkaan kannalta. Siitä syömään ja keinumisten kautta monorail-kyydillä takaisin hotellille. Huomenna lennämme Cairnsiin kolmeksi yöksi, minkä jälkeen takaisin kotiin. Arkirutiinit ovatkin jo ihan tervetullut, iloinen asia.

Ai niin, ostin tänään neljännen Crumpler-laukkuni. Tiedän, minulla on ongelma ja aion hankkia hoitoa. Kuoletan myös luottokorttini seuraavien uhkaavien tilanteiden takia. Lähin ko. laukkuja myyvä kauppa löytyy onneksi Singaporesta, minne en ole enää menossa. Tosin, ainahan meillä on nettikauppa...