Sää ei oikein suosi meitä. Koko päivän ripotteli silloin tällöin vettä, joten mitään kovin hehkeitä maisemakuvia ei viitsinyt lähteä vesisateeseen ottamaan etenkään, kun sateenvarjoja eikä rattaiden sadesuojaa ollut. Illalla onneksi vähän kirkastui, joten kuljeskelimme Hyde Parkissa ja muita uusia reittejä.

Tänään oli tarkoitus vuokrata auto ja pasauttaa katsomaan Blue Mountains noin tunnin päähän olevaan Katoombaan. Sinisiltä vuorilta näkemämme kuvat eivät kuitenkaan olleet mitään kovin erikoisia, kun vertaa siihen, mitä olemme viimeisten kahden viikon aikana Uudessa-Seelannissa nähneet. Koko päivä menisi taas autossa istumiseen. Sydneyssä aikaa ei ole kuin neljä päivää, joten päätimme skipata reissun ja keskittyä tämän kylän nähtävyyksiin.

Eilen ostimme jo jonkin verran pakollisia tuliaisia - itselle tietysti. Mukaan tarttui muutama bumerangi sekä didgeridoo, joka siis lähinnä koristekäyttöön ja mahdollisia perheriitoja varten. Erittäin monipuolinen peli siis. Kaupan omistava nainen kertoi paljon didgeridoon historiasta, väritykestä, soitosta, sävellajista ja melkeinpä kaikesta, myös muutenkin aboriginaalien kulttuuriin liittyvistä asioista. Hänen putiikkinsa valikoima on didgeridoiden osalta maailman laajin (tai ainakin hän väittää niin) ja suhtautuminen noihin monenvärisiin putkiin tuntui olevan aika vakavamielistä. Iiri käyttäytyi hänen mukaansa erinomaisen hyvin (kauppaan ei saanut viedä rattaita ja lapsia piti pitää hyvin silmällä), koska useimmiten didgeridoita demonstroidessa lapset alkavat parkua soittimen mörinä-ääntä. Palkinnoksi Iiri sai hienon aboriginaalipipon, jota olisi pitänyt saada pitää reilun +20 asteen säässä koko ajan yllä.
IMG_6865.JPG


Tänään suuntaamme ainakin Harbour bridgelle ottamaan kuvia muuan oopperatalosta, jonka kattoon on muuten käytetty 1 056 000 ruotsalaista kattotiiltä. Sää näyttää nyt oikein hienolta, kuuma päivä tulossa.

P.S. Mieheni huutaa juuri kylpyhuoneesta, että: "Kyllä se vesi perhana pyörii väärään suuntaan!" Kyseessä siis se ilmiö, kun kylpyammeen korkin repäisee irti ja vesi lähtee alas viemäriin. Tulipa nyt tämäkin todettua.

P.P.S. Australia-albumi täällä: