Rotorua on Uuden-Seelannin maorikulttuurin kehto sekä turismin kannalta suosituin Kiwimaan kohde. Kaupunki sijaitsee Rotorua-järven eteläpäässä. Asukkaita 60 000 ja turisteja vuosittain 1,6 miljoonaa. Rotorua on tunnettu tuliperäisestä maaperästään. Ödöörinsä perusteella edes Valkeakoski ei vedä paikalle vertoja, tosin täällä paska haisee nimellä "rotten egg smell". Niinpä niin, rakkaalla lapsella on ja niin edelleen. Löyhkä johtuu kuumien lähteiden erittämästä rikkisulfiitista, höyryä nousee sieltä sun täältä.
IMG_5836.jpg


Wai-O-Tapun Thermal Wonderlandissa purkautuu Lady Knox -niminen geysir päivittäin kello 1015. Luontohullu mieheni halusi olla kärppänä paikalla, joten aamulla ei juuri vitkasteltu, vaan lähdimme kellon herätettyä ja aamutoimien jälkeen höyryäviä lähteitä ihmettelemään. Itse kyseenalaistin loppuun saakka sen, että miten joku reikä maassa voi purskauttaa sisästään kuumaa vettä ja höyryä päivästä toiseen aina samaan aikaan. Epäilevä Tuomas oli tällä kertaa oikeassa: saippua on avain onneen, geysir nimittäin aktivoidaan säännölliseen toimintaan sen avulla. Thermal Wonderlandissa oli myös pisimmillään 75 minuutin mittainen patikointireitti, jonka varrella lukuisia, eri mineraalien värittämiä kuumia lähteitä.
IMG_5854.JPG

IMG_5953.JPG


Loppupäivä kului Rotorua-järveä kierrellessä ja kaupunkiin tutustuessa. Iltapäivällä oli ainoa hieman pilvisempi sää tähän mennessä. Puolen päivän aikaan lämpöä oli +25, eikä pilveäkään taivaalla. Huomenna lähdemme heti aamuvarhaisella liikkeelle määränpäänä Wellington. Matkan varrella poikkeamme muutaman tunnin ajaksi Lake Taupon lähellä olevassa Tongariro-luonnonpuistossa, jossa on mm. kuvattu kohtaukset Mordorista Taru Sormusten Herrasta –trilogiassa.