Sunnuntaina aloittaa Jari kevään vieraskahinat. Kyllä, juurikin se sama Jari, joka on innokasblogikommentoija. Olen saanut vastata tähän kysymykseen monen monta kertaa, "sekö Jari, joka aina kommentoi?" Sama mies. Ohjelmassa ei ole mitään kovin erityistä ainakaan vielä näillä näkymin, ensi viikon viikonloppu kulunnee Shanghaissa, mutta muuten ohjelmassa on Hangzhoun maisemissa liikkumista. Salilla käydään normaaliin tahtiin, mikä parasta.

Käämini meinasi hirttää aivan totaalisesti alkuviikolla kiinni, kun "huolehtiva" ayini ilmoitti, että Iiri on hänen arvionsa mukaan lihava. Vähän aikaa tuijotin häntä suoraan silmiin ja meinasin avata pääni vähän isommallekin, mutta päätin olla hiljaa. Tyttäreni kädet ovat etenkin kuulemma isot ja lihavat, kiitoksia vain tästä tiedosta. En ihmettele yhtään, että mistä tämä kiinalaisten sairaanloinen laihuuden ihannointi kumpuaa, jos alle 2-vuotiaille, aivan normaalipainoisille lapsille aletaan huomautella tuollaista aikuisten toimesta. Ensi kerralla otan rouvan vatsamakkarasta kiinni ja sanon, että taitaa olla päässyt vähän tänne jotain ylimääräistä kertymään. Kehtaakohan noin lihavaa ayia enää edes pitää, kun oma imagoni pääsee tässä romuttumaan. Niin sairasta!

Minua pyydettiin huomenna Shanghaihin äänestämään, jonka koenkin kansalaisvelvollisuudekseni. Ensimmäistä kertaa taidan kuitenkin jättää väliin. Viime viikonloppu kului matkustaessa, huomenna Martti on rekrymessuilla töissä ja sunnuntaina tulee jo vieraita, kuten mainitsinkin. Saan huomiseksi ayin, eli pääsisin yksin kaupungille. Ainakin kahvikaupasta täytyy käydä ostamasta Jamaica blue mountain -papuja, olen aivan ihastunut tuohon paahtoon. Ehkä siis skippaan ja vietän hieman omaa aikaa.

Hyvää viikonloppua ja eilistä naistenpäivää kaikille! Etenkin rakkaalle äidilleni, joka aina muistaa pienimmätkin merkkipäivät (yleensä jopa päivän ennakkoon) vähintään nettikortilla!