Onnistuin ilmeisesti jo perjantain treenin aikana vammauttamaan oikeaa rintalihastani jonkin verran ja kun maanantaina hyppäsin leuanvetotankoon, niin molskis ja loiskis. Infernaalinen kipu ja roikkuminen jäi siihen. Illalla rinta tuntui melkoisen kipeältä, eikä lihasta kärsinyt rasittaa yhtään. Pummasin naapuriltani tiikeribalsamia, joka oli tähän saakka ollut vain joku (pahanhajuinen) urbaanilegenda. Tuosta vaseliinista lähtevä lemu onkin astmaatikolle aivan painajainen, mutta salvan teho tuntuu olevan jotain muuta kuin urbaanilegendaa. Käväisin eilen vuorilla pitkästä aikaa, jotain on keksittävä, kun tissitreeni on nyt hetken nou nou.

Carrefourin harvalukuiset myymälätädit (niin, jokaisen hyllyrivin välissä on vähintään neljä myymälän väreihin pukeutunutta....) ovat alkaneet eritoten pesuainevälikössä joka ikinen kerta myydä jotain omaa suosikkiaan meikäläiselle. Aloinkin eilen miettiä, että saavatko he jotain provikoita. "Ota tämä, tää on hyvä!" Jälleen kerran otin sen suositellun pänikän ja jälleen kerran totesin, että aine ainakin haisee tismalleen samalle kuin edellisetkin. Tällä kertaa väri vivahti hieman eri suuntaan kuin aikaisemmissa. Siitä huolimatta luulen, että pelin henki taitaa olla "samaa paskaa eri paketissa", sillä puhtaaksi noilla myrkyillä ei saa. Jos jollakulla kiinaeläjällä on pesuainevinkkejä, niin tänne suuntaan vain!

Nyt on taas paras teenostoaika. Paikallinen rikkaus, longjing-tee on nyt uuden sadon vaiheessa. Puoli kiloa maksaa 1500RMB, eli n. 150€. En ole oikein muuta kuin vihreää teetä nähnyt juotavan, pääasiallisesti siis. Junassa toki jaellaan liptonin yellow label -teepusseja, mutta vihreä on SE väri. Taksikuskien teepullot on pesty viimeksi joskus ming-dynastian aikoihin, mutta kyllä niistä vielä erottaa, että teetähän siellä.

Flunssa tuntuisi olevan tuloillaan ensimmäistä kertaa tälle talvelle. Näinä liikuntavammaisuuden aikoina otan vastaan mitkä tahansa lintuinfluenssat, kunhan ne loppuvat kiltisti sitten kahden viikon kuluttua. Nyt olisi aikaa sairastaa. Niin, ja kouluhommiin voisin myöskin yrittää motivoitua. Lomamoodista irti pääseminen tuntuu olevan hieman liian vaikeaa...

Tässä kuva viime perjantain junamatkalta. Syyttäkää kuvaajaa Martin pään leikkaamisesta puoliksi:
462959.jpg