Kiirettä piisaa. Olen pitänyt lupaukseni ja ollut aivan tajuttoman tehokas muuttopuuhissa. Olemme onnistuneet elämään kaksi vuotta niin, että turhaa krääsää ei juurikaan ole kertynyt, pyrin tosin Suomessakin ylläpitämään samaa linjaa. Käytännössä kaikki vähänkään turhempi roina on nyt heitetty ulos ovista ja ikkunoista, suurin osa on kuitenkin päätynyt ayin hoteisiin. Taitaa olla joulutunnelmat vähän useammallakin ayilla täällä Ruusutarhassa.

Iiri täytti 4.6. kaksi vuotta. Synttäreitä juhlittiin pienehköllä porukalla, mutta elokuussa pidämme ystäville Suomessa suuret uusintasynttärit tai Suomeen saapujaiset, ihan miten vain.
648750.jpg

Tänä viikonloppuna kävimme jälleen yökyläilemässä Shanghaissa, pitkään aikaan (ehkä ikinä) viimeistä kertaa viikonloppuseltaan. Tunnelma oli melko haikea, sillä kaupungissa on tullut käytyä melkoisen usein ja olen aivan in lööv siihen. Tekemistä ja näkemistä riittää tuhottomasti. Ainakin minuun Shanghai on tehnyt tunnelmallaan ja olemuksellaan lähtemättömän vaikutuksen, vaikka sitä usein persoonattomaksi haukutaankin. Tarvitseeko kaiken niin uniikkia ollakaan? Armohuudatimme visaa kiinalaisia vaatteita ostaessa, samoin huonekalukaupassa. Konttiin lähtee mukaan massiivipuinen pöytä ja 8 tuolia, joissa on paksulla mattapintaisella nahalla verhoiltu, pehmustettu istuinosa. Mielettömän hienot, materiaali on kotoisin Indonesiasta. Pienen piston koin vihreässä sydämessäni alkuperämaan kuultuani, minkä ilmoitin kauppiaallekin. Hän kuitenkin vakuutti, että mitään sademetsien tilalle istutettua uudispuutuotantoa pöytämme ei ole, joten haluan nyt mielenrauhan säilyttääkseni pysyä autuaasti siinä uskossa... :-D

Minun on muuten pitänyt ikuistaa seuraava asia aikaisemminkin. Kiinalaisilla tosimiehillä kun kuuluu olla  jalassa joko nilkkaan ulottuvat, ohuet, ruskeat, länsimaissa lähinnä naisten tavaramerkiksi lukeutuvat sukat tahi vastaavasti tällaiset fantastisella tavalla kuvioidut luomukset:
648769.jpg
Kertakaikkisen mahtavat, alan ostaa Martille samanlaisia. Viereinen tosimies oli muutenkin sen luokan mahtisonni, että ujomman tytön pikkuhousut kostuvat vähemmästäkin. Taustalla näkyy myös paikallisten naisten suosimaa sukkamuotia, sandaaleitahan EI pidetä ilman sukkia, siitä minua on valistettu alusta alkaen. Jäädytin nimittäin lapseni +35 asteen helteessä, kun en tolvana pukenut hänelle jalkaan sukkia! Olen saanut asiasta ripitystä useampaan otteeseen ja edelleen olen niin idiootti, että toistan samaa virhettä. Toivottavasti lapseni imee esimerkinomaista toimintaa itseensä vaikkapa näistä junamatkustajista. Jotain toivoa vielä jäljellä...

Shanghain takseissa kehotetaan asiakasta olemaan maksamatta, mikäli kuski syyllistyy tiettyihin rikkeisiin. Hangzhoun rautatieasemalta bongaamamme taksikuski teki kaiken käsketyn ja vielä vähän ylimääräistäkin. Näitä ko. erheitä ovat mm. ikkunasta ulos räkiminen, roskien heittely ulos ja vastaavat pikkujutut. Matkan päätepisteessä kuski auttoi ensin enemmän tai vähemmän aktiivisesti tyhjentämään takakontin matkatavaroista, kiskaisi sen jälkeen maitokahvinvärisen mambansa esille ja poikkesi kusella vastapäisen naapurin pensasaidan tuntumassa. Pystyin ovelta lukemaan herran päällä killuvan ajatuskuplan: "Tästä saatte, porvaripaskat."

P.S. Anteeksi vain muutamien kirosanojen käyttö kaikille herkkämielisille. Sitä taksikuskin toimintaa ei vain hyvällä tahdollakaan voinut kutsua pissaamiseksi, ja virtsaaminen kuulostaa aivan liian lääketieteelliseltä. Kyllä se oli ihan sitä itseään, k-sanaa.