Nyt on vähän sellainen Levoton olo, "kun mikään ei tunnu miltään". Kaiken kaikkiaan outo olo, jota en odottanut saavuttavani. Muuttomiehet saapuivat pahvilaatikoineen puoli yhdeltätoista ja valmista oli puoli seitsemän jälkeen. Vaikka mitään ei täytynyt koko päivänä tehdä (lukuunottamatta kiinalaisten paimennusta ja valvontaa ja jännittämistä sen suhteen, että montako esinettä saadaan tänään rikki), niin rekan lähtiessä oli kaikkensa antanut olo. Talo oli aivan tyhjä, ja melkeinpä koko maallinen omaisuus China Postin rekka-auton takaosassa. Siinä sitten keksittiin kovasti leikkejä riisinkeittimen vihanneshöyryttimen siivilällä ja pallolla, kun kaikki muut lelut oli tietenkin pakattu pahvilaatikoihin ja heitetty maailman merille lillumaan kohti Suomea.

Meikäläisen asenne on viime päivinä ollut "aina saa suuttua", luulin sen jatkuvan tänäänkin. Ihmeen tehokkaasti läjä kiinalaisukkoja kuitenkin pakkailivat kaiken tarpeellisen pahvilaatikoihin, joista askartelivat  mattoveitsen avustuksella tavaroiden suojaksi vaikka sun minkälaisia origamisysteemeitä. Yhtään sormea ei veitsi katkaissut, yhtään tavaraa ei saatu rikki, yhtään landlordin juttua ei saatu rikki ja kaikki olivat ihmeen oma-aloitteisia. Olimme aika puulla päähän lyötyjä, sillä päällimmäinen asia mielessä aamulla oli, että mitähän tästäkin taas tulee?

Vaikka Intiasta tulon jälkeen ensimmäisellä kaupunkireissulla seisoin jo ensimmäisessä tienylityksessä keskisormi eräälle autoilijalle tanassa, niin kovin haikea olo tässä on. Tyhjää taloa katsellessa tuli itku silmään, eikä varmasti viimeisen kerran. Kaikkein oudointa on se, että kotia ei tällä hetkellä tunnu olevan missään, ainoastaan yksi asunto Tampereella ja tyhjä talo Hangzhoussa. Näistä jälkimmäinen on kuitenkin enemmän-koti, mutta ihan oikeasti en tiedä missä haluaisin asua. Mikään Suomi-fani en ole ikinä ollut, vaan jo teininä ajatus ulkomailla asumisesta tuntui paljon järkevämmältä kuin kotimaassa kökkiminen. Ehkä näitä ajatuksia pyörittelee mielessään yksi sun toinen ulkosuomalainen paluumuuttaja, minä ainakin nyt vuorollani.

Alkuillan tunnelmia autotallissa:
741258.jpg

Kyllä, se on paketoitu lehmä. Tai naapurin kiukkuinen mummu. Jälkimmäiseen ei ihan noin montaa fragile-teippirullaa olisi tarvinnut uhrata...
741256.jpg